Πόσο αποδοτική ήταν  η προπόνηση του Rocky Balboa;

Ωμά αβγά, κυνήγι με κότες και απόχη από το σεξ. Υπάρχει αλήθεια στις προπονήσεις του Sly;

Και τι δεν έχει κάνει ο Rocky στις προπονήσεις του. Έχει κοπανήσει κρέατα, έχει ρουφήξει αβγά, έχει κυνηγήσει κότες. Τα έχουμε δει τόσες φορές που τα έχουμε μάθει απ’ έξω. Και καλά όλα αυτά, αλλά δουλεύουν ή τσάμπα έχανε τον χρόνο του; Τα βάλαμε κάτω και ψάχνουμε την αλήθεια μέσα στις προπονήσεις του Sly.

 

Σπάσε μερικά αβγά – όχι για ομελέτα

Όλοι θυμόμαστε το περίφημο γεύμα του πρωταθλητή. Ο Rocky και τα ωμά αβγά ήταν μία καθημερινότητα για το πρωινό του μποξέρ, αλλά πόσο ουσιαστική ήταν η δουλειά που έκαναν;

Η αλήθεια: Τα αβγά είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης αλλά δεν θα καταφέρεις και κάτι διαφορετικό καταναλώνοντάς τα ωμά. Αντιθέτως, θα σου τσακίσουν το στομάχι μιας και χωνεύονται πολύ δύσκολα και σίγουρα δεν θα βοηθήσουν την κατάσταση στο τρέξιμο. Προτίμησε να τα φας ποσέ ή να τα εντάξεις μέσα σε πόριτζ.

 

Ξύλα θα κόψεις;

Μοναδική σκηνή από το Rocky 4 με τον Ivan Drago, όπου μεταξύ άλλων ασκήσεων ο Rocky πιάνει το τσεκούρι και ξεκινάει να κόβει κορμούς. Βολικό και ειδικά για την Ρωσία που το κρύο σου τσακίζει το κόκαλο.

Η αλήθεια: Είναι ίσως μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τον άνω κορμό. Χρησιμοποιείς πολλούς διαφορετικούς μύες κατά την διάρκεια της άσκησης και μαθαίνεις να επικεντρώνεις την ενέργειά σου σε ένα σημείο. Στo crossfit θα δεις παραλλαγή της άσκησης όπου χτυπούν με σφυριά μεγάλα λάστιχα.

 

Κανείς δεν κυνηγάει κοτόπουλα

Για να ξαναβρει την χαμένη του εκρηκτικότητα, ο Mickey του ζητάει να κυνηγήσει μία κότα. Φαίνεται αστείο, ενδεχομένως γελοίο και κάποια στιγμή όλοι το αναρωτηθήκαμε: δουλεύει όντως αυτή η άσκηση;

Η αλήθεια: Πέραν του ότι θα δυσκολευτείς να βρεις ζωντανό κοτόπουλο, θα βρεις περισσότερη ανταπόκριση στο να κάνεις sparring με κάποιον ελαφρύτερο και πιο γρήγορο από εσένα, ώστε να ανεβάσεις τα ένστικτά σου και την εκρηκτικότητα. Το sparring είναι ιδανικό για να παραμείνεις στη γραμμή.

 

Κομμένο το σεξ

Ο Mickey του το είπε και ο Rocky το τήρησε. Η αιτία; Να μην ξοδεύει την ενέργειά του χωρίς λόγο και να μένει περισσότερο συγκεντρωμένος στην προπόνηση.

Η αλήθεια: Δεν θα σε ξεκάνει εντελώς, παρά μόνο αν έχεις σκοπό να εξαντλήσεις το kama sutra μερικές ώρες πριν την μάχη. Σε κάθε περίπτωση όμως το μυαλό όχι μόνο απλά δεν ξεφεύγει, αλλά ψυχολογικά μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή.

 

Τρέξε σαν να θες να πετάξεις

Μπορεί να μην βρίσκεσαι στη Φιλαδέλφεια αλλά ο Rocky το έκανε. Έχει ωστόσο νόημα να τρέξεις ολόκληρη την πόλη σου; Ειδικά αν μένεις σε τεράστιο δήμο…

Η αλήθεια: Ο Rocky στις ταινίες τρέχει περίπου 30 μίλια που το λες και κομμάτι υπερβολικό.  Όταν θες να παραμείνεις σε φόρμα και να μην «χαλάσεις» τους μύες σου, δεν χρειάζεται να τρέχεις υπερβολικά μεγάλες αποστάσεις σε εξίσου υπερβολικό tempo. Οκτώ με δέκα μίλια αρκούν στο να παραμείνεις fit.

 

Μπουνιές στα σφαχτάρια

Αλήθεια τώρα, δεν έχεις καλύτερα δουλειά να κάνεις από το να κοπανάς μοσχάρια;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved