Και όμως τα πους απς σώζουν από καρδιακές παθήσεις

Υπάρχει ο μαγικός αριθμός των επαναλήψεων όπως προέκυψε από έρευνα του Χάρβαρντ.

Τα push-ups είναι μια πολύ καλή άσκηση σωματικού βάρους που μπορείς να κάνεις για να γυμνάσεις τους ώμους, τους τρικέφαλους και τους θωρακικούς μύες σου. Αυτό όμως το ήξερες ήδη. Αυτό που προέκυψε ωστόσο από έρευνα του Χάρβαρντ. Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο.

 

 

Έρευνες που έγιναν αποκαλύπτουν, πως αν μπορείς να κάνεις έναν συγκεκριμένο αριθμό push-ups, τότε έχεις λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσεις κάποια καρδιακή πάθηση. Συγκεκριμένα υπάρχει ένας μαγικός αριθμός που αν μπορείς και τον κάνεις, τότε δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι.

1

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν αναφέρουν πως οι άντρες που μπορούν να κάνουν περισσότερα από 40 pushups στη σειρά, έχουν 96%  χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων από αυτούς που αγωνίζονται να κάνουν λιγότερα από 10. Τα αποτελέσματα της μελέτης αναφέρουν επίσης, πως όσοι συμμετέχοντες μπόρεσαν να κάνουν 40 pushups και πάνω έχουν πολύ μικρό κίνδυνο, ενώ εκείνοι που κάνουν από 11 και πάνω μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες του να πάθουν κάτι.

Ξεκίνα την προπόνηση. Η ρουτίνα, στην προκειμένη περίπτωση, σώζει ζωές. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved