Associated Press Nέος μύκητας-δολοφόνος παίρνει επίσημα το όνομα του Keanu Reeves

Ο John Wick της καρδιάς μας τιμάται δεόντως από την επιστήμη.

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Keanu Reeves να σκοτώνει ένα λόχο κακούς στις ταινίες του, σε αυτό είναι καλός και γι’ αυτό τον εκτιμάμε γιατί είναι πάντα ειλικρινής με αυτό που κάνει. Στη Γερμανία όμως, και ιδιαίτερα στην επιστημονική κοινότητα, μάλλον πως τον εκτιμούν ιδιαιτέρως πολύ και γι’ αυτό βάφτισαν έναν νέο μύκητα-killer με το όνομα του. Το είπαν keanumycins και φυσικά το όνομα δεν είναι τυχαίο, δεν το έκαναν απλά επειδή ο Keanu είναι ο αγαπημένος τους ηθοποιός. Κρύβεται ιστορία από πίσω. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτή όμως.

 

 
 

O Keanu Reeves κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη για χάρη ενός comic

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το συγκεκριμένο μύκητα με σκοπό να σκοτώνει άλλους μύκητες οι οποίοι μπορούν να καταστρέφουν ολόκληρες σοδειές από λαχανικά και σιτηρά όπως επίσης και για να καταπολεμήσει άλλες μολύνσεις στο ανθρώπινο σώμα. Με λίγα λόγια ο μύκητας αυτός είναι στην κυριολεξία killer κι έτσι ταιριάζει απόλυτα με τους ρόλους του Keanu Reeves στην μεγάλη οθόνη.

Ο επικεφαλής της έρευνας για τον μύκητα-δολοφόνο δήλωσε: «Αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομα του Keanu γιατί ταίριαζε απόλυτα με τους ρόλους που παίζει». Μάλιστα, μπορούμε πολύ άνετα να πούμε πως στηρίζουμε τους επιστήμονες και μπράβο τους που είχαν το θάρρος να κάνουν κάτι τόσο τολμηρό. Από την άλλη είναι και αστείο αν το σκεφτεί κανείς πιο διεξοδικά, ένας μύκητας που σκοτώνει όπως ακριβώς κάνει και ο Keanu Reeves.

 

 
 

Ένας Έλληνας υπολόγισε πόσο κόσμο έχει ξεκάνει ο John Wick στις ταινίες του

H έρευνα δημοσιεύτηκε από το Leibniz Institute for Natural Product Research and Infection Biology και μετά από λίγο έφτασε στα αυτιά του διάσημου ηθοποιού μέσα από τι ερωτήσεις που έγιναν σε συνέντευξη του στο internet. O ηθοποιός φυσικά έδειξε μεγάλη έκπληξη και γέλασε με την όλη φάση, είπε πως νιώθει ευλογημένος που ένας μύκητας πήρε το όνομα του. Πόσο τρoλ είναι τώρα όλο αυτό θα το κρίνετε εσείς. Εμείς πάντως γελάσαμε με την είδηση αυτή που μας έφτιαξε την μονίμως μαυρισμένη μας διάθεση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved