O Keanu Reeves κάνει σπουδαία πράγματα με απλό τρόπο

Πίσω από το σκοτεινό προσωπείο, υπάρχει ένας άντρας πραγματικά ευαίσθητος και σπουδαίος. Και εμείς χαιρόμαστε και μόνο που υπάρχει.

Δεν έχει σημασία εάν τον θεωρείς ατάλαντο ή ηθοποιό κλάσης που έκανε το σινεμά να παραμιλάει, το θέμα με τον Keanu Reeves, όσο μυστήριος και αν δείχνει στις ταινίες, είναι ότι σέβεται τα λίγα για να απολαμβάνει τα πολλά. Αν και για την ακρίβεια απλώς έχει την ευχέρεια να τα διαθέτει, διότι συνήθως τα μοιράζεται ή απλώς τα έχει παρκαρισμένα κάπου σε περίπτωση ανάγκης.

Ο Keanu Reeves είναι μια μοναδική περίπτωση celebrity, ο οποίος ωστόσο έχει τη μοναδική ικανότητα να απασχολεί τον Τύπο τόσο για τα της δουλειάς του αλλά και για τα εκτός αυτής πεπραγμένα του. Με τη μόνη διαφορά βέβαια ότι δεν κάνει ποτέ κάτι προκλητικό ή άσεμνο, δεν τον ενδιαφέρει να δείξει τι έχει, αλλά να ζει την καθημερινότητά του με τρόπο ταπεινό, σαν κάθε άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

 

 

Πάνω από όλα gentleman 

Ένας τύπος σαν τον John Wick ή τον Neo από το Matrix που βγάζει το χρόνο γύρω στα 300 εκατομμύρια δολάρια, θα έλεγε κανείς ότι έχει μια πολυδάπανη ζωή, με ακριβές ασχολίες και λαμπρές συνήθειες, παρόλα αυτά αποδεικνύει διαρκώς πως μέσα στην ψηλομύτα κοινωνία των celebrities υπάρχουν πρόσωπα που βλέπουν τα πράγματα με τα μάτια ενός μέσου ανθρώπου. Είναι ο μοναδικός που διδάσκει ότι ακόμα και αυτή η δουλειά είναι ένα επάγγελμα στο οποίο δεν χρειάζεται να την ψωνίσεις.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι παίρνει ακόμα το μετρό για να πάει στη δουλειά του, αντί να κυκλοφορεί με κάποιο πανάκριβο αμάξι ή να έχει ειδικό σοφέρ για να τον πάει στη δουλειά του;  

Σε ένα viral βίντεο του από το 2011 από το subway των ΗΠΑ, όπου ασχέτως αν προτιμάει την μεταφορά με τα Μ.Μ.Μ. δεν ξεχνάει να είναι ένας gentleman, καθώς με το που βλέπει δίπλα του μια γυναίκα όρθια να στέκεται με βαριά τσάντα, δεν το σκέφτεται καθόλου και της παραχωρεί της θέση του. Ύστερα παίρνει τα πράγματά του και στέκεται μέχρι το τέλος της διαδρομής όρθιος κρατώντας τον πάσσαλο του βαγονιού για στήριγμα, μη δίνοντας σημασία που δεν έχει την πολυτέλεια του καθίσματός του.

 

 

Για πολλούς το ότι έκανε το «απολύτως αυτονόητο» ίσως και να είναι εντελώς αδιάφορο, ωστόσο αυτό που παραλείπουν είναι ότι μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και τρόπο σκέψης όπως είναι αυτή των celebrities, την οποία παρατηρούμε ολοένα περισσότερο με τα όσα βλέπουμε στα social media. Εδώ υπάρχουν τύποι σαν τον Dan Bilzerian ή τον Logan Paul που συμπεριφέρονται σαν celebrities, ο Keanu που μετράει πραγματικά δεν θα μπορούσε να το κάνει;

 

Ένας άντρας που αξίζει να ταυτιστείς

Ωστόσο η μαγκιά του είναι ότι δεν αποφάσισε μια μέρα να το ζήσει απλά για να πουλήσει μια πιο ευαίσθητη πλευρά του εαυτού του, πάντα έτσι ήταν. Δεν είδε ποτέ τη δουλειά του σαν τρόπο προβολής, ούτε παραπονέθηκε ποτέ που δεν έλαβε κάποιο αγαλματίδιο των Όσκαρ. Ξέρει ποιες είναι οι δυνατότητές του, του αρέσει να ζει με σεβασμό και ταπεινότητα και αυτό αποτυπώνεται σε καθετί που κάνει. Είναι εκείνος που φέρεται μέχρι και στον τελευταίο κομπάρσο αλλά και στις γυναίκες που φωτογραφίζεται με σεβασμό ενώ ας μην ξεχνάμε ότι στα Όσκαρ του 2020 συνόδευσε τη μητέρα του στο Κόκκινο Χαλί.

 

 

Όλοι εμείς που ανήκουμε στο Fan Club του τον «αγαπάμε» παραπάνω για το franchise του «John Wick», το «Speed» και περιμένουμε με ανυπομονησία το «Matrix 4» τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ωστόσο κάτι τέτοιες στιγμές όπως στο μετρό είναι που τον θαυμάζουμε πραγματικά. Διότι ασχέτως αν τον αποδέχονται ή όχι σαν ηθοποιό, δίνει σε όλους αφορμές να τον σέβονται παραπάνω, κάνοντας και τα πιο απλά πράγματα να δείχνουν ξεχωριστά. 

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved