Constantine 2: Να χαρούμε που επιστρέφει ο Keanu Reeves;

Παρότι λατρεύουμε τον ηθοποιό υπάρχουν πολλά «αλλά».

Όσο έχουμε λυπηθεί το Hellblazer και τον ήρωα του John Constantine, δεν έχουμε λυπηθεί κανέναν άλλο ήρωα – πόσο μάλλον όταν μας έρχεται από το πάλαι ποτέ σύμπαν της Vertigo. Μόλις προχθές μάθαμε ότι ο Keanu Reeves επιστρέφει ως John Constantine για να συνεχίσει την ιστορία από το 2005 όπου και γυρίστηκε η πρώτη ταινία, αλλά τα αισθήματα είναι κάπως μπερδεμένα. Και όχι άδικα για τους αληθινούς φανς του μάγου από το Λίβερπουλ.

 

john1


Αρχικά, για το στόρι και μόνο, να πούμε πως η ύπαρξη του Constantine στις ταινίες ήταν κάτι που συζητιόταν από το 1996. Οι παραγωγοί δεν πείστηκαν, το στόρι γενικά δεν έπεισε και όλοι σκέφτηκαν πως ίσως να είναι καλύτερα να αφήσουν το κόμικ να κάνει παιχνίδι πάρα να προσπαθήσουν να φέρουν μία dark ταινία on screen. Τελικά αυτό θα γινόταν με τον Keanu Reeves το 2005, αλλά δεν θα θύμιζε Constantine. Θα ήταν απλά επηρεασμένο από εκείνον. Δηλαδή, ας τα βάλουμε κάτω. Είχαμε έναν μελαχρινό Αμερικανό στο ρόλο, τη στιγμή που οι δημιουργοί του ήρωα βασίστηκαν πάνω στον Sting για το σουλούπι του. Όλα εξελίσσονται στην Αμερική και όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο John είναι περισσότερο action hero που τριγυρνάει με shotgun και σφαίρες ποτισμένες σε αγιασμό, παρά βασίζεται στην σπιρτάδα και τις γνώσεις τους. Αυτή η ταινία είχε ένα ακριβές στοιχείο: το κάπνισμα.

 

 

Εδώ έρχεται το επόμενο αγκάθι που αφορά την τηλεοπτική σειρά. Όταν ο Matt Ryan διαλέχτηκε για το ρόλο, με το που είδαμε την καπαρντίνα και την γραβάτα, αρχίσαμε να πιστεύουμε πως η σειρά έχει ελπίδα να γίνει καλή. Ακολούθησε ένας πολύ μπερδεμένος πιλότος με ξόρκια, αλλά με ένα βασικό στοιχείο να λείπει: το τσιγάρο. Όσοι είναι φανς των Hellblazer ξέρουν καλά πως ο John, αν δεν χτυπάει μπίρες στο μπαρ, βρίσκεται μονίμως με ένα τσιγάρο στο στόμα. Αυτή η βλαμμένη σεμνοτυφία του να μην δουν ανήλικοι τα τσιγάρα, οδήγησε σε ένα «γυμνό» John Constantine όπου τελικά τη νύφη την πλήρωσε ο Matt Ryan. Έγιναν φιλότιμες προσπάθειες να σπρώξουν τη σειρά -και ειδικά βάζοντας τη σε crossover επεισόδια όπως στο Arrow- αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι περιπέτειες του John δεν θύμιζαν ούτε στο απειροελάχιστο τα κόμιξ. Από ατμόσφαιρα; Fail. Από σκοτεινιά; Fail. Από χαρακτήρες με βάθος; Υπέρ-fail.

 

 

Κάπου εδώ φτάσαμε να έχει τα δικαιώματα του Hellblazer το HBO Max και γι’ αυτό άλλωστε δεν είδαμε και John Constantine στο Sandman (σ.σ.: μιας και ήταν αυτός που βοήθησε τον Μορφέα να βρει την άμμο του και όχι η Johanna Constantine). Το κανάλι βρίσκεται ακόμη σε συζητήσεις για το reboot και για το ποιος θα παίξει τον ήρωα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε να ανακοινωθεί μία δεύτερη ταινία με τον Keanu Reeves. Να κόψει τα μαλλιά, να τα βάψει ξανθά και να μιλάει scouse; Πολύ δύσκολο. Οπότε το έχουμε χάσει ήδη.

Για το Sandman μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Από την άλλη, με όλες αυτές τις αποτυχημένες προσπάθειες, η ταινία είχε περισσότερο απελπισία και σκοτεινιά από τη σειρά, παρότι θύμιζε action movie. Ο Keanu δεν θύμιζε τον John στη συμπεριφορά, αλλά αν ξεχνούσες ότι έβλεπες John Constantine, με χαρά θα έλεγες πως είδες μια ταινίες με έναν ήρωα-εξορκιστή που πολεμάει δαίμονες. Που σημαίνει ότι ο Keanu δεν τα πήγε άσχημα, αλλά ο John Constantine είναι πολύ σοβαρός ήρωας στον κόσμο των graphic novels για να τον ξεπετάξεις έτσι.

 

hellblazer john constantine wallpaper preview

 

Το μόνο που ελπίζουμε, είναι να πάρει μπρος το HBO Max από όλα αυτά που συμβαίνουν και να σκεφτεί να κάνει κάτι σοβαρό. Και αυτό το τσιγάρο, στην περίπτωση του John, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για να μπούμε για τα καλά στον κόσμο του.

Ας ελπίσουμε πως έρχονται τα καλύτερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved