Πρώτοι στον Άρη πάτησαν τελικά οι Jedi

Βρήκαν φωτόσπαθο στον Κόκκινο Πλανήτη και αναρωτιόμαστε αν είναι του Λουκ ή Όμπι-Ουάν.

Οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας που παρακολουθούν την ανάπτυξη της τελευταίας αποστολής της NASA στον Άρη είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η διαστημική υπηρεσία έχει πάρει στοιχεία από το Star Wars όσον αφορά το σχεδιασμό των gadget τους. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησε η NASA από το rover Perseverance Mars της έδειξαν κάτι που μοιάζει ύποπτα πολύ με ένα φωτόσπαθο που βρίσκεται στο κόκκινο έδαφος αυτού του τρελού πλανήτη. Προφανώς και δεν μπορεί να είναι ένα φωτόσπαθο, αυτό όλοι το καταλαβαίνουμε, και η NASA δεν θα έστελνε μια αποστολή στον Άρη μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ένα gadget από το Star Wars.

Ωστόσο, όσο περισσότερο κοιτάς τόσο περισσότερο μοιάζει με ένα φωτόσπαθο, αυτό το κομψό όπλο μιας πιο sci-fi εποχής που έγινε το εμβληματικό εργαλείο των Ιπποτών Τζεντάι και των Λόρδων Σιθ. Είτε κάποιος στη NASA δεν έχει δει ποτέ Star Wars και έφτιαξε κατά λάθος κάτι που μοιάζει με φωτόσπαθο, ή πολύ πιο πιθανό είναι ότι πολλοί θαυμαστές επιστημονικής φαντασίας δουλεύουν στη NASA και έχουν αρπάξει την ευκαιρία να βάλουν ένα κομμάτι από το αγαπημένο τους franchise στην πιο διάσημη διαστημική δύναμη του κόσμου.

 

 
 

Star Wars Jedi Survivor: Μάθαμε πότε βγαίνει επισήμως το νέο επικό game

Οι θαυμαστές του Star Wars που εντόπισαν το αντικείμενο αμέσως μαζεύτηκαν για να κάνουν τα σχόλια τους, με έναν να αστειεύεται ότι «κάποιος έριξε το φωτόσπαθο του» και άλλοι να συμμετέχουν για να πουν ότι θα είναι μια ωραία έκπληξη για τους ανθρώπους να ανακαλύψουν «150 χρόνια από τώρα πως υπήρχαν Τζεντάι στον Άρη». Όσο για το τι είναι στην πραγματικότητα αυτό το αντικείμενο, η NASA λέει ότι το πράγμα αυτό είναι ένας σωλήνας τιτανίου που περιέχει ένα δείγμα βράχου το οποίο το rover έχει εναποθέσει στην επιφάνεια του Άρη.

 

resize 1

 

Συνολικά, 10 σωλήνες θα τοποθετηθούν στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη από το rover, με αυτούς να φυλάσσονται ως εφεδρικό σε περίπτωση που τα άλλα δείγματα που έχουν ήδη συλλεχθεί από το ρομπότ δεν καταφέρουν να επιστρέψουν στη Γη. Όσο για εκείνους που ελπίζουν να χειριστούν ένα πραγματικό φωτόσπαθο μια μέρα (και αν δεν κόψουν τα χέρια τους γυρνώντας το γύρω-γύρω με κραυγές), μάλλον θα πρέπει να επισκεφτούν κάποιο παιχνιδάδικο για να αγοράσουν ένα ψεύτικο για να τους φύγει το μεράκι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved