Μετεωρίτης από το διάστημα πέρασε μέσα από την οροφή ενός σπιτιού

Κι όμως, κατέληξε στο μαξιλάρι μίας γιαγιάς.

Όλα συνέβησαν τη νύχτα της 3ης Οκτωβρίου όταν η Ρουθ Χάμιλτον κοιμόταν στο σπίτι της στη Βρετανική Κολομβία, δυτική επαρχία του Καναδά.

Ξαφνικά η γυναίκα ξύπνησε από το γάβγισμα του σκύλου της που συνοδεύτηκε από έναν εκκωφαντικό ήχο που έμοιαζε με έκρηξη. Πετάχτηκε από το κρεβάτι της, άναψε το φως και είδε μια τρύπα στο ταβάνι.

 

 

Ωστόσο δεν είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες εκείνη τη βραδιά και γρήγορα διαπιστώθηκε πως πρόκειται για μετεωρίτη τον οποίον είχαν καταγράψει κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής.

 

 
 

Ένα κομμάτι μετεωρίτη είχε διαπεράσει την οροφή και είχε προσγειωθεί στο μαξιλάρι της, εκεί δηλαδή όπου λίγα λεπτά νωρίτερα κοιμόταν.

Η γυναίκα τη γλίτωσε με… σοβάδες που έπεσαν στο πρόσωπό της από το ταβάνι. Η "έκρηξη" που ακούστηκε, ήταν η διάσπαση του μετεωρίτη καθώς έμπαινε στην ατμόσφαιρα.

 

 
 

Αμέσως κάλεσε τις αρχές, οι οποίες αρχικά πίστεψαν πως πρόκειται για ένα κομμάτι βράχου από ένα διπλανό εργοτάξιο το οποίο πραγματοποιεί ελεγχόμενες εκρήξεις.

Το αντικείμενο είχε μέγεθος όσο μια γροθιά, έμοιαζε με κάρβουνο μεγάλου μεγέθους και ζύγιζε περίπου 1,3 κιλά, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Δες εδώ πως έμοιαζε ο μετεωρίτης που τρύπησε το ταβάνι:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved