Το Death Star έκανε το διάστημα πιο σκοτεινό από ότι θα μπορούσε να ήταν

Ένα αφιέρωμα στο υπερόπλο μιας Αυτοκρατορίας που τρομοκράτησε θεατές και Επαναστάτες.

 Κάθε φορά που φέρνω στο μυαλό μου το Death Star, μου έρχονται στο μυαλό οι λέξεις του Darth Vader στο ναύαρχο των δυνάμεων του Αυτοκράτορα. «Η δύναμη του είναι ασήμαντη μπροστά στην Σκοτεινή πλευρά της Δύναμης». Παρότι οι αληθινοί φανς γνωρίζουν την αλήθεια πίσω από λόγια του μέγιστου άρχοντα των Sith, δεν γίνεται να μην θαυμάσεις το μεγαλείο του Death Star. Ένα διαστημόπλοιο στο μέγεθος ενός φεγγαριού που μπορεί να καταστρέψει άλλους πλανήτες, είναι από μόνο του ένα μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα. Απλά στα λάθος χέρια.

 

Μαζί με το Death Star είδαμε και αυτά τα τεχνολογικά θαύματα.

Ο πατέρας μου, που ήταν εκείνος που με μύησε στο μεγάλο σύμπαν του George Lucas, έβλεπε το Death Star σαν το πιο σατανικό πράγμα που θα μπορούσε να φτιάξει ποτέ ο άνθρωπος. Βέβαια η γενιά του δεν είχε όλη εκείνη την πληροφορία που έχουμε σήμερα για να μάθει περισσότερα για το Death Star και να σεβαστεί το μεγαλείο του. Όμως ακόμη και την δεκαετία του ‘70, το κοινό της εποχής το αντίκρισε με τόσο δέος, που έπρεπε να έρθει το Rogue One και να δούμε τη νέα τεχνολογία εν δράσει για να αντιληφθούν και οι παλιοί το πόσο κορυφαίο θα μπορούσε να δείχνει. Δεν είναι όμως μόνο οι ικανότητες του αυτές καθαυτές που το κάνουν ένα διαστημικό όπλο θανάτου. Είναι και όλες οι άλλες λεπτομέρειες, μικρές ή μεγάλες, που δίνουν στο Death Star την συμπαντική και θανατηφόρα ταυτότητά του.

 

Construction of the Death Star

 

Το Death Star εκτός από το βασικό του όπλο που εξαφανίζει πλανήτες, έχει 10.000 turbolasers, 2.500 κανόνια ιόντων, το προστατεύουν από το διάστημα 7.200 ΤΙΕ διαστημόπλοια και έχει περίπου 25.000 Stortmtroopers ετοιμοπόλεμους για κάθε απειλή. Εύκολα λοιπόν το λες διαστημικό φρούριο και μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που οι Rebels καταφέρνουν να διεισδύουν κάθε φορά ανενόχλητοι. Είναι εξαιρετικό ότι πολλές φορές οι εχθροί το μπερδεύουν με ένα κανονικό δορυφόρο, αλλά εξίσου εντυπωσιακό όχι διατηρεί τα μαγνητικά πεδία ενός κανονικού πλανήτη - με την βοήθεια της τεχνολογίας φυσικά. Εκτός από βάση είναι το «σπίτι» για κάθε άντρα και γυναίκα που έχει ταχθεί ψυχή και σώματι με την Αυτοκρατορία, έχοντας από κοιτώνες μέχρι πάρκα, χώρους διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα και λίγο-πολύ τα πάντα. Έχουμε μάθει επίσης μέχρι και το φανταριλίκι που υπάρχει στο Death Star, μιας και τα μέλη που βρίσκονται σε αυτό, υπηρετούν πάνω από έξι χρόνια «θητεία» πριν μπορέσουν να γυρίσουν στα σπίτια τους. Που το λες και λογικό αν καλοσκεφτείς πως η τοποθεσία του είναι μυστική και η επικοινωνία με φίλους ή συγγενείς απαγορεύεται ρητά για λόγους προστασίας. Συνολικά, μαζί με πιλότους, πυροβολητές, διοικητικά μέλη, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τεχνικούς, ο συνολικός αριθμός των μονίμων του Death Star έφτανε εύκολα το ένα εκατομμύριο με παροχές φιλοξενίας για ένα δις.

 

deathtar22

 

Όλα τα παραπάνω, μπορούν εύκολα να θεωρηθούν ως nerd πληροφορίες, που δεν είναι ανάγκη να ειπωθούν για να υποστηρίξουν το μεγαλείο του Death Star. Και αυτό είναι σωστό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως -με όποιους και αν στηρίζεις- στο Death Star περπάτησαν οι μεγαλύτεροι θρύλοι του Star Wars. Από τον αυτοκράτορα Palpatine και τον Wilhuff Tarkin μέχρι τον Orson Krennic και τον Lord Vader. Από τον Luke Skywalker μέχρι τον Obi-Wan Kenobi και τον Han Solo. Το υπερόπλο του θανάτου που κόστισε πάνω από 1 τρις μονάδες στην Αυτοκρατορία, έγινε το έδαφος για τις μεγάλες μάχες και ο φόβος και ο τρόμος του Γαλαξία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να κρατήσει αυτή την τρομαχτική του αίγλη, ακόμη και σαν ένα παλιό παραμύθι που ταξίδευε στις επόμενες ταινίες και που κάποιοι ψέλλιζαν σαν να φοβόντουσαν κάποια κατάρα.

 Περιμέναμε και από αυτόν τον κακό να κυβερνήσει το Death Star.

 

Το Death Star μέχρι την ημέρα που καταστράφηκε, κυριάρχησε ως ένας δορυφόρος του Θανάτου. Και μπορεί οι Rebels να τα κατάφεραν, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ακόμη και σήμερα, αν βρίσκονται κάπου εκεί έξω σε έναν άλλο Γαλαξία κάπου πολύ πολύ μακριά, υπάρχουν φορές που κοιτούν με φόβο τον ουρανό, μήπως και ξεπροβάλλει από κάπου μία νέα έκδοση του μεγαλύτερου εφιάλτη τους.

 

Πολλά κείμενα σε περιμένουν στο αφιέρωμα του Ratpack.gr, κάνοντας κλικ στην παρακάτω φωτογραφία:

 

main starwars

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved