Υπάρχει ένα μέρος στη Γη που νιώθεις σαν το διάστημα

Δεν ξέρουμε πώς είναι η Area 51, σίγουρα όμως δεν είναι εκεί. 

Μόνο ένα μέρος σε όλο τον πλανήτη μας μπορεί να συγκριθεί σε σιωπή και συνθήκες με το ανοιχτό διάστημα. Ποιο είναι αυτό το μέρος; Δεν μπορείς να μαντέψεις; Σε ποιο μέρος επικρατεί η απόλυτη σιωπή; Σε ποιο μέρος δεν υπάρχει τίποτα απολύτως; Όχι δεν είναι κάποια ζεστή έρημος, αλλά είσαι κοντά.

Ο νέος πλανήτης που ανακάλυψε η Nasa έχει ωκεανούς λάβας και τα σύννεφα ρίχνουν φωτιά

Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει φτιαχτεί για το διάστημα και ολοένα και περισσότερες έρευνες το επιβεβαιώνουν, αφού οι επιπτώσεις από την έλλειψη βαρύτητας και την κοσμική ακτινοβολία είναι μεγάλες στο σώμα μας.

 

 
 

Οι αστροναύτες περνάνε δύσκολα γι’ αυτό άλλωστε και παίρνουν πολύ νωρίς σύνταξη, το σώμα τους δεν αντέχει για πολλά χρόνια τις κακουχίες ενός διαστημικού ταξιδιού.

Αυτό το ξενοδοχείο μοιάζει όσο τίποτα άλλο με ένα ταξίδι στον πλανήτη Άρη

Τι γίνεται όμως με τον τομέα της ψυχικής υγείας; Οι ψυχολογικές επιπτώσεις από την ακραία απομόνωση του διαστήματος παραμένουν ένας άγνωστος τομέας, τη στιγμή που κάνουμε σχέδια για αποστολές σε άλλους πλανήτες.

Ο επιστημονικός κόσμος δεν έχει ακόμη καθαρή εικόνα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το διάστημα στα σώματα των αστροναυτών και όχι μόνο. Το διάστημα και η απομόνωση του παίζουν μεγάλο ρόλο και στην ψυχολογία τους.

 

 
 

Πώς μπορούμε να μελετήσουμε όμως κάτι τέτοιο, όταν δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο στη Γη; Ευτυχώς, ένα μέρος στον πλανήτη πλησιάζει αυτήν την ακραία απομόνωση του διαστήματος.

Ποιο είναι όμως το μέρος όπου οι αστροναύτες πάνε για να εκπαιδευτούν; Αυτό είναι το μέρος που θυμίζει περισσότερο διάστημα πάνω στη Γη.

πηγή

Δες εδώ ποιο είναι για να σου λυθεί η απορία:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved