Μόνο το 2% της περιουσίας του Elon Musk θα σταματούσε την παγκόσμια πείνα

Κι όμως μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό…δυστυχώς.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται πολύ μακρινά για εμάς αλλά όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι πέρα για πέρα αληθινά έτσι; Ναι είναι θλιβερό να ακούς κάτι τέτοιο. Ο Elon Musk θα μπορούσε άνετα να σταματήσει την παγκόσμια πείνα μόνο δίνοντας το 2% της περιουσίας του. Εσύ φυσικά θα αναρωτιέσαι γιατί δεν το κάνει έτσι;

 

 

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, τον ιδρυτή της Tesla και της Space X και τον ιδρυτή της Amazon και της Blue Origin, o David Bisley τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Connect the World του CNN την ανάγκη να «αναλάβουν δράση για μία και μοναδική φορά» οι δισεκατομμυριούχοι και να διαθέσουν «έξι δισ. δολάρια για να βοηθήσουν 42 εκατ. ανθρώπους, που θα πεθάνουν κυριολεκτικά από πείνα αν δεν τους βοηθήσουμε». «Δεν είναι περίπλοκο», πρόσθεσε με νόημα.

 

 
 

Όχι δεν κάνουμε πλάκα, όλο αυτό έχει ειπωθεί αλλά μάλλον κανείς δεν ενδιαφέρεται να σώσει 42 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Τέσλα έχει περιουσία αξίας 289 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σημαίνει πως ο Bisley ζητά για μια δωρεά της τάξης τού 2% της περιουσίας του. Μόνο αυτό θα έσωζε όλους αυτούς τους πεινασμένους ανθρώπους από σίγουρο θάνατο.

 

 
 

Το καθαρό κέρδος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων σχεδόν διπλασιάστηκε από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού, φτάνοντας στα 5,04 τρισεκ. δολάριο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις οργανώσεις Institute for Policy Studies και Americans for Tax Fairness.

Δες εδώ ποιος είναι ο Elon Mask:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved