Ποιος είναι ο Γάλλος κροίσος που πλέον θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Δεν είναι δα και μικρό επίτευγμα να είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ωστόσο έχει μεγαλύτερη αίγλη όταν σκέφτεσαι πως ξεπερνάς τους κροίσους, Jeff Bezos και Elon Musk. Όπως και να ‘χει, ο Bernard Arnault μετά την πτώση της μετοχής της Amazon στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (-7.6%) μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει βάλει από κάτω τους ιδρυτές των Blue Origin και Tesla αντίστοιχα, βλέποντας την περιουσία του να ξεπερνά κατά μισό δις δολάρια εκείνη του Bezos.

Μια και μιλήσαμε για Bezos, δες ποιο είναι το νέο nickname του.

Κρυφό του όπλο: Η οικονομική εκτόξευση

Ο 72χρονος Γάλλος δεν είναι τυχαίο όνομα της αγοράς, καθώς πρόκειται για τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ομίλου LVMH. Και αν δεν σου λένε τίποτα τα αρχικά αυτά (Louis Vuitton Moët Hennessy), περιλαμβάνει τις: Moët & Chandon Champagne, Hennessy cognac, Louis Vuitton, Dom Perignon, Loewe, Christian Dior, Marc Jacobs, Sephora και Kenzο.

 

 

Αναμφίβολα δεν είναι και λίγες οι εταιρίες που έχει να διαχειριστεί ωστόσο ο Arnault αποδεικνύεται και οραματιστής πέραν των επιχειρήσεών του καθώς σε μια εποχή (1999) που λίγος κόσμος καταλάβαινε τι θα πει ίντερνετ, εκείνος είχε επενδύσει σε μια εταιρία που έμελλε να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το όνομά της, Netflix.

Από το 2007 και έπειτα έγινε κάτοχος του το 10,69% των Carrefour, της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Γαλλία.

 

 

Αυτή τη στιγμή κοιτάζει τον κόσμο από το υψηλότερο σκαλί του χλιδάτης αλυσίδας, ενώ με την μέχρι σήμερα πορεία του έχει δείξει ότι μπορεί να αυξάνει σε μικρό χρονικό το ετήσιο εισόδημά του. Από το 2005 όταν και πρωτοέκανε την εμφάνισή του στη λίστα του Forbes στην κορυφαία δεκάδα πλουσίων, ο Arnault έβλεπε τον τραπεζικό του λογαριασμό να ανέρχεται στα 13 δις δολάρια, ωστόσο μέχρι το 2020 την εκτόξευσε στα 76 δις.

Και αν μένεις έκπληκτος με τον συγκεκριμένο αριθμό, πού να ακούσεις τι συνέβη στην καραντίνα όπου τα έσοδα της LVMH αυξήθηκαν κατά 110 δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον βλέπει στο πορτοφόλι του το μυθικό ποσό των 192,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το κατά πόσο μπορεί να μείνει ο Arnault στην κορυφή κανείς δεν το γνωρίζει, ωστόσο και μόνο το επίτευγμα αυτό έκανε όλο τον πλανήτη να μάθει το όνομά του για ένα παραπάνω λόγο πέραν του Louis Vuitton.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved