O Elon Musk αγόρασε για 1 εκατομμύριο δολάρια την Lotus του James Bond

Από ένα ζευγάρι που την αγόρασε 100 δολάρια.

Κι όμως συμβαίνουν κι αυτά τα παράξενα στον κόσμο…ο Elon Musk πλήρωσε αρκετά χρήματα για την Lotus του James Bond η οποία είχε βυθιστεί στην διάσημη ταινία The Spy that Loved Me.

Tην τύχη του έκανε ένα ζευγάρι στη Νέα Υόρκη, που πλήρωσε εκατό δολάρια για ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο σε αποθήκη, αυτοκίνητο για να το αγοράσει αργότερα ο Elon Mask έναντι σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων.  

Μόνον που το αυτοκίνητο που κατέληξε στα χέρια του πάμπλουτου Αμερικανού επιχειρηματία δεν ήταν κάποιο τυχαίο, όπως αποδείχθηκε, αλλά η Lotus Esprit με την οποία ο Ρότζερ Μουρ ως James Bond είχε βουτήξει στη θάλασσα για να ξεφύγει από τους διώκτες του στην ταινία «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε» (1977).   

 

 

Μετά τα γυρίσματα της ταινίας το αυτοκίνητο είχε τοποθετηθεί σε μια αποθήκη και ξεχάστηκε για πάνω από μια δεκαετία, μέχρις ότου εμφανίστηκε το ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη.

Το περίεργο είναι ότι δεν γνώριζαν τι αγόρασαν αφού δεν είχαν δει ποτέ τους ταινία του «πράκτορα 007», όπως αποκαλύφθηκε, που είχε πιστοποιήσει την ταυτότητα της θρυλικής Lotus. «Δεν είχαν ιδέα πόσο μεγάλη ήταν η αξία του», δήλωσε.

 

 
 

Ο Mask είπε ότι ήταν παιδί όταν πρωτοείδε την ταινία και είχε μείνει άναυδος με τη Lotus. "Ήταν φανταστικό να βλέπω, όντας μικρό παιδί στη Νότια Αφρική, τον James Bond να οδηγεί τη Lotus Esprit σε μια αποβάθρα, να πατά ένα κουμπί και το αυτοκίνητο να μεταμορφώνεται σε υποβρύχιο. Απογοητεύτηκα όταν έμαθα ότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να μεταμορφωθεί".

 

 
 

Ο σύζυγος σχεδίαζε να επισκευάσει την οροφή της Lotus του James Bond και να κάνει κι άλλες βελτιώσεις, αλλά όταν το φόρτωσε στο φορτηγό και πήρε τον δρόμο της επιστροφής, φορτηγατζήδες που το αναγνώρισαν επικοινώνησαν μαζί του μέσω ασυρμάτου και τον ενημέρωσαν. Στη συνέχεια πήγε και νοίκιασε την ταινία και τότε κατάλαβε τι «θησαυρό» είχε στα χέρια του.

Μετά από κάποιες επισκευές το ζευγάρι παρουσίασε το απόκτημά του σε διάφορες εκθέσεις τις επόμενες δύο δεκαετίες, μέχρι το 2013 που αποφάσισε να το βγάλει στο σφυρί.

Δες εδώ την διάσημη Lotus του James Bond:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved