Δεν έμαθα τον Paul Walker βλέποντας Fast & Furious

Πριν κάνει μόδα το action film με τα φτιαγμένα αμάξια, ήταν ο εν αγνοία του κακός στο «The Skulls».

Σαφώς και κάθε φορά που μιλάμε για τον Paul Walker, το Fast & Furious franchise είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό. Σαν σήμερα (30/11), που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ημέρα που η Porsche Carrera GT που οδηγούσε τυλίχθηκε στις φλόγες, με τον ίδιο και τον φίλο του, Roger Rodas, να χάνουν τη ζωή τους, ακόμα ακούγεται σαν ψέμα στα αφτιά μας. Ίσως και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει «αποχαιρετήσει» τα εγκόσμια στα Fast & Furious, μας δημιουργεί μια ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα τον δούμε ξανά στην μεγάλη οθόνη.

Ακόμα δακρύζουμε με την αποχαιρετιστήρια σκηνή και το «αντίο» του Vin Diesel.

 

 

Μπορεί σήμερα, το franchise να έχει αλλάξει εντελώς ρότα και στιλ, λόγω της ενασχόλησης του Dwayne Johnson, του Jason Statham και όλων των υπόλοιπων brutal χαρακτήρων κατατάσσοντάς το πλέον σε action movie και όχι σε φιλμ αφιερωμένο στα φτιαγμένα αμάξια και την μέγιστη ταχύτητα, ωστόσο στα μάτια μας ακόμα θυμόμαστε τις δυο πρώτες ταινίες, τότε που ο Brian O'Conner είχε ακόμα την «στάμπα» του undercover μπάτσου, που την έβρισκε στο πλάι των άγριων παιδιών, Dom Toretto (Vin Diesel) και Roman Pearce (Tyrese Gibson).

Όμως, ο Paul Walker ήταν πολλά παραπάνω από ένα κομμάτι του Fast & Furious. Όποιος τον είδε στο Takers του 2010 πλάι στον Idris Elba, τον «Anakin Skywalker» Hayden Christensen και τον Matt Dillon, ξέρει καλά τι εννοούμε.

 

 

Πριν το The Fast and the Furious και το Timeline με τα οποία μας συστήθηκε στις αρχές του 2000, είχε προλάβει να κερδίσει τις εντυπώσεις σε μια ταινία που δίχασε τον κόσμο -ως προς την εγκυρότητά της- και συγκεκριμένα στο The Skulls.

Ένα φιλμ βασισμένο στην μυστική αδελφότητα για τους φοιτητές του Yale, Skull and Bones, η οποία στο έργο έφερε το όνομα Skulls. Μια από τις ισχυρότερες αδελφότητες των Η.Π.Α. που κάθε μέλος της πρέπει να αφοσιωθεί πλήρως στους σκοπούς και στους κανόνες της, για την οποία λένε ότι από αυτήν ξεκίνησε η CIA ενώ μέλη της έχουν γίνει πολλοί γνωστοί άνθρωποι του πολιτικού συστήματος, μέχρι και Πρόεδροι των ΗΠΑ.

Στο φιλμ ο νεαρός και αδέκαρος φοιτητής, Luke McNamara (του Joshua Jackson) μετά από μεγάλη επιμονή γίνεται μέλος των The Skulls προκειμένου να λύσει τα προβλήματα με το μέλλον του για πάντα. Σε αυτό το πλαίσιο θα γνωρίσει τον υιό του επικεφαλής των Skulls, Litten Mandrake, Caleb (o Paul Walker) και μαζί δείχνουν ως οι πιο ικανοί να οδηγήσουν την μυστική αδελφότητα στην νέα εποχή. Εκεί είναι όμως που τα πράγματα στραβώνουν.

 

skulls

 

Ο Caleb, ένας τύπος που έχει μεγαλώσει με όλες τις ανέσεις, με βαθιά επιθυμία, όμως, να φανεί αντάξιος του πατέρα του, θα εμπλακεί άθελά του στη δολοφονία του κολλητού του Luke, και τότε θα αρχίσει μια άτυπη βεντέτα ανάμεσα στους δύο. Η ισορροπία ανάμεσα στον Luke και τον Caleb έχει χαθεί, και όσο περνάνε τα λεπτά, τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταθεί υπέρ του χαρακτήρα που υποδυόταν ο νεαρός Paul Walker.

Έναν χαρακτήρα φιλόδοξο με διάθεση να κυριαρχήσει, χωρίς να νοιάζεται πόσο αντιπαθητικός μπορεί να γίνει για τους γύρω, ωστόσο, το σκεπτικό που τον οδηγεί σε αυτή την αλλόκοτη συμπεριφορά είναι η προσπάθειά του να τον θεωρήσει άξιο ο πατέρας του. Στο τέλος τα δύο νεαρά μέλη θα αναμετρηθούν για το καλό των Skulls. Ποιος θα επικρατήσει;

 

 

Μπορεί να μην είχε καμία σχέση με τον χαρακτήρα του Brian στα Fast & Furious ή σε ό,τι άλλο στιλ τον απολαύσαμε, ο Paul Walker όμως είχε συστηθεί ήδη με μια πολύ δυνατή ερμηνεία.

Ακόμα και αν αυτή δεν εκτιμήθηκε όσο έπρεπε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved