AP Images Dwayne «The Rock» Johnson: Ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Τι κρύβεται πίσω από την επιτυχία του χαμογελαστού σταρ που ονειρεύεται μια μέρα να γίνει Πλανητάρχης.

Οι μεγαλόσωμοι άντρες είχαν ανέκαθεν ένα έξτρα πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους της showbiz. Eίτε το θέλεις, είτε όχι τους προσέχεις λόγω του θηριώδους παρουσιαστικού τους, κάτι το οποίο ωστόσο ισοσκελιζόταν και με το τεράστιο μεινονέκτημά τους. Λίγοι τους έπαιρναν τόσο πολύ στα σοβαρά.

Μπορεί ο Αυστριακός, Arnold Schwarzenegger μετά τον Terminator και τον Conan να έφτασε εκτοξεύσει την δημοτικότητά σου σε σημείο που εξελέγη Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, αλλά ήταν απλά η εξαίρεση στον κανόνα. Εν έτει ωστόσο 2021 αυτά τα στερεότυπα δείχνουν να αλλάζουν. Και για αυτό ευθύνεται ο κύριος ο οποίος ονομάζεται, Dwayne «The Rock» Johnson.

 

 

Ένας τύπος που ποτέ δεν πούλησε κάτι διαφορετικό από ό,τι είναι και με όπλο το χαμόγελο και την ασταμάτητη δουλειά (φήμες λένε ότι σπάνια κοιμάται) έφτασε από την παλαίστρα του wrestling να εξελιχθεί σε έναν εκ των πιο ακριβοπληρωμένων αστεριών του Hollywood.

Για όσους έχουν μείνει στην αμφιλεγόμενη περσόνα που ξεκίνησε να πουλάει προς τα τέλη των 90’s στο WWE, τότε που ξεσήκωνε τα πλήθη και με αλαζονικό μεν αλλά ελκυστικό τρόπο ωθούσε τον κόσμο να ζητωκραυγάζει το όνομά του, ο Rock είναι σήμερα με κάθε βεβαιότητα ο άνθρωπος που όλοι οι Αμερικανοί θα ήθελαν να είναι. Θα βρισκόταν διαφορετικά τόσο το 2016 όσο και το 2019 ανάμεσα στα 100 πιο επιδραστικά άτομα του κόσμου στο TIME 100;

 

Από την αποτυχία στην απόλυτη καταξίωση

Βλέποντας το πώς κινείται και τη ζωή που κάνει, είτε γυμνάζεται, είτε απλώς βγάζει κάποιο story στο Instagram, ο Rock μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι είναι η κότα με τα χρυσά αβγά. Ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός. Από τις ταινίες που θα συμμετάσχει –ακόμα και τις μάπες- , στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Dwayne Johnson Rock Foundation» και οποιαδήποτε άλλη κίνηση που θα τον δει να εμπλέκεται.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν παίκτης του football, παίζοντας μάλιστα στους Miami Hurricanes το 1991. Ένας τραυματισμός όμως τον έκανε να βάλει το όνειρό του στην άκρη και να τελειώσει με το Πανεπιστήμιο, ωστόσο θα επέστρεφε προκειμένου να κυνηγήσει μια θέση στο επαγγελματικό football. Δυστυχώς για εκείνον δεν υπήρχε θέση στη λίγκα, αλλά τότε ήταν που «μίλησαν» τα γονίδια. Ο παπούς και κυρίως ο πατέρας του, Rocky Johnson υπήρξαν σπουδαίοι wrestler στην εποχή τους, με αποτέλεσμα η παλαίστρα να αποτελέσει το νέο «σπίτι» του τότε νεαρού Dwayne.

Και σύντομα έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο WWE –τότε λεγόταν WWF- ως Rocky Maivia, το οποίο με τα χρόνια μετατράπηκε σε «The Rock».

 

 

Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος wrestler όλων των εποχών, αλλά σίγουρα είναι ο δημοφιλέστερος που έχει περάσει. Από το 2001, όταν και εγκατέλειψε το κατς για να κυνηγήσει την καριέρα στο Hollywood, το WWE δεν ήταν ξανά το ίδιο και χρειάστηκε να περάσουν λίγα χρόνια μέχρι να βρεθεί ξανά ένας άξιος διάδοχος.

Το όνομά του, John Cena.

Ο Dwayne όπως ήταν φυσιολογικό δεν είχε και τις καλύτερες αρετές ως ηθοποιός, ενώ το γιγάντιο παρουσιαστικό του αποτελούσε τροχοπέδη για συμμετοχή του σε «βαρύτερες» παραγωγές. Ωστόσο όπως και στο WWE, ο Rock είχε το know how για να ανέβει τα σκαλιά της δημοσιότητας.

Αφού μπήκε στη συνείδηση του κόσμου ως Βασιλιάς Σκορπιός στο «The Mummy Returns» και αργότερα ως πρωταγωνιστής στο «Scorpion King», αποφάσισε να κάνει πιο συμπαθητική τη φιγούρα του, δεχόμενος να συμμετέχει σε action comedy παραγωγές. Ταινίες όπως το «Pain and Gain» ή το «Be Cool», μπορεί να μην ήταν παραγωγές της προκοπής, ωστόσο αναδείκνυαν την fun περσόνα του, φέρνοντάς τον πιο κοντά στο κοινό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συμμετείχε ταυτόχρονα και σε πιο σκληρόπετσους ρόλους.

 

 

Χωρίς να το παρατηρεί κανείς και με μεγάλη βοήθεια από την έξαρση των social media, o Rock κατάφερε να φέρει τον κόσμο κοντά του, δείχνοντας την καθημερινή του πάλη προς την επιτυχία, σε συνδυασμό με την ταπεινή και ευγενική του φυσιογνωμία όντας ουσιαστικά ο μοναδικός ηθοποιός ο οποίος κατάφερε να πουλήσει τον εαυτό του καλύτερα από τον καθέναν.

«Είναι ίσως ο μόνος action hero που θα αστειευτεί με τον εαυτό του και αυτό αρέσει στους εκατομμύριους followers του στο Instagram» είπε για αυτόν ο σκηνοθέτης Peter Berg.

«Σίγουρα θα γίνει κυβερνήτης της Φλόριντα αρχικά και αργότερα Πρόεδρος των ΗΠΑ», ολοκλήρωσε.

 

Όρια; Ποια όρια;

«Sky is the limit» που λέει η γνωστή φράση, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή του. Από την παλαίστρα μέχρι το Hollywood και από εκεί τι άλλο έμεινε; Μήπως η πολιτική;

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κάνω ποτέ, αλλά δεν τον απορρίπτω. Σίγουρα η σκέψη το να κατέβω για Πρόεδρος ή Κυβερνήτης έχει περάσει από το μυαλό μου προκειμένου να έχω αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, αλλά έχω πολλά να κάνω πρώτα» έχει δηλώσει στο παρελθόν.

 

gargua

 

Με τόση δημοτικότητα και λαοφιλία, ο Rock είναι δεδομένο πως ό,τι και αν πει, θα είναι πάντα ένα αγαπημένο πρόσωπο που θα στηρίξουν εκατομμύρια άνθρωποι. Το γεγονός ωστόσο ότι άφησε να υποννοηθεί ότι μπορεί και να κατέβει κάποια στιγμή αποτελεί μια στρατηγική κίνηση ενός πολύ έξυπνου ανθρώπου.

Πολλοί θεωρούν ότι «για να εκλεγείς πρέπει πρώτα να μην εκλεγείς», ωστόσο για τον Dwayne κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή. Μπορεί σήμερα να μην είχε τόσο μεγάλες ελπίδες, αλλά «φυτεύοντας» την ιδέα στις καρδιές των ανθρώπων μπορεί να ζυγίσει κατάλληλα τα πράγματα και όταν έρθει η σωστή στιγμή να κατέβει στις εκλογές. Σίγουρα έχει κάνει ένα σοβαρό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση και με την πάροδο των χρόνων δεν θα μας φανεί καθόλου απίθανο να τον δούμε να γυμνάζεται στο Oval Office.

 

Η αλήθεια είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν πολλών ειδών celebrities, αλλά υπάρχει και μια ξεχωριστή κατηγορία που ονομάζεται Dwayne Johnson.

Διότι είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να αναδειχθεί μέσα από την δικιά του προβολή κάνοντας απλά βήματα προς την επιτυχία. Απίστευτη δουλειά, ζει κάθε του στιγμή στο maximum ενώ δεν ξεχνά να βγάζει προς τα έξω την προσιτή και καλοκάγαθη πλευρά του εαυτού του. Κάτι που δεν προκαλεί απλώς τον θαυμασμό αλλά κάτι άλλο πολύ ανώτερο. Την ταύτιση. Και αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Η Wonder Woman, Gal Gadot τα έχει πει όλα άλλωστε με δυο προτάσεις της:

«Ο Dwayne φροντίζει πάντα να αισθάνονται καλύτερα οι άνθρωποι όταν είναι κοντά. Είναι η ενσάρκωση της ιδέας ότι μπορεί να ξεχαστούν όλα όσα είπες, όλα  όσα έκανες, αλλά ποτέ το πόσο ξεχωριστά έκανες τον κόσμο να νιώσει γύρω σου».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved