pexels Τι συμβαίνει στο μυαλό κάποιου που υποκρίνεται ότι είναι άρρωστος για μερικά like;

Όλο και περισσότεροι νέοι προσποιούνται πως πάσχουν από σύνδρομο Τουρέτ και το εκμεταλλεύονται για περισσότερα views στο TikTok.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν παρατηρήσει τη νέα μόδα στο TikTok, η οποία εξαπλώνεται με ρυθμούς πανδημίας. Οι νέοι κάτι έχουν πάθει και προσποιούνται πως πάσχουν από σύνδρομο τουρέτ, βλέπεις διαρκώς βίντεο με νέα παιδιά να βρίζουν, και να κάνουν σπασμωδικές κινήσεις στην κάμερα, με απώτερο σκοπό φυσικά τα περισσότερα views. Αυτοί οι χρήστες δείχνουν με περηφάνια τα υποτιθέμενα tic τους και όχι μόνο αισθάνονται υπερήφανοι αλλά την ίδια στιγμή προσπαθούν να κερδίσουν περισσότερο κόσμο στα προφίλ τους. Ξαφνικά βλέπουμε νέους που από τη μία μέρα στην άλλη ξεκίνησαν να χτυπάνε τα στήθη τους, να έχουν κρίσεις και να βρίζουν στην κάμερα.

 

 
 

H εμμονή με τη θετική ενέργεια μας επανασυστήνεται μέσω του TikTok και υπόσχεται θαύματα

Τώρα οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν σε τι οφείλεται αυτή η έκρηξη των νέων να παρακολουθούν βίντεο από ανθρώπους που λένε πως έχουν το σύνδρομο τουρέτ. Μία τάση που πλέον αναγνωρίζεται με την ονομασία TikTok tics.

Το hashtag #Tourette έχει πάνω από 7 δις views κι αυτό από μόνο του λέει πολλά για το φαινόμενο. Οι νέοι γοητεύονται από τις εκφάνσεις του φάσματος του αυτισμού. Οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν από που προέρχεται αυτή η ανάγκη των νέων να λένε ψέματα ότι έχουν αυτό το σύνδρομο και αν τελικά είναι μόνο μία χαζή τάση για περισσότερη διασημότητα και δημοφιλία.

 

 
 

Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας μπορείς να κουβαλάς όπλο, αλλά δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το TikTok

Δεν υπάρχει όμως μόνο η πλευρά που προσποιείται. Βρίσκει κανείς στο TikTok περιπτώσεις, κυρίως μικρών κοριτσιών, οι οποίες έχουν όντως κάποια σχέση με το φάσμα του αυτισμού και το να δημοσιεύουν βίντεο στο TikTok τις βοηθάει να νικήσουν κάποια από τα προβλήματα τους. 

Πολλοί γιατροί οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο λένε πως όντως κάποια από τα παιδιά που γυρνάνε τα συγκεκριμένα βίντεο πιστεύουν πως πάσχουν από σύνδρομο τουρέτ. Οι γιατροί προσπαθούν να τα πείσουν πως μπορούν μια χαρά να ελέγξουν τα συναισθήματα τους και πως είναι μία ψευδαίσθηση το ότι ίσως να πάσχουν από κάποιο σύνδρομο. Επίσης οι γιατροί λένε πως αν όλη μέρα τα παιδιά βλέπουν τέτοια βίντεο, ταυτίζονται και μιμούνται αναγκαστικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved