Τελικά μπορεί το περπάτημα να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά;

Οι Beatles νομίζεις για μόστρα περνούσαν το δρόμο.

Ενδεχομένως να έχεις ακούσει πολλά. Ότι με το περπάτημα δεν καις. Ότι μόνο το τρέξιμο κάνει δουλειά. Ότι ένα τέταρτο δεν είναι αρκετό. Το περπάτημα ωστόσο μπορεί να είναι ευεργετικό για την καύση του λίπους. Αρκεί να ξέρεις πως θα το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου. Πάντως το να μετακινείσαι έτσι σίγουρα δεν σου προσφέρει καύσεις.

 

 

Πάμε λοιπόν να το δούμε μαζί;

 

Αύξησες την διάρκεια

Τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι νομίζεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αυξάνεις τον χρόνο που περπατάς κάθε φορά. Υπάρχει και το εξής. Αν κάνεις μία καθιστική δουλειά, τα κιλά θα φύγουν και πιο γρήγορα. Αυξάνεις ωστόσο έτσι ώστε να μην φτάσεις στην περίπτωση που θα πιάσεις ταβάνι και δεν θα μπορείς να χάσεις άλλο. Οπότε τι κάνεις; Αυξάνεις.

Κάθε ήρωας της Marvel οφείλει να γίνεται «κομμάτια»

Πίεσε τον ρυθμό

Προσπάθησε να χωρίζεις το περπάτημα με γρήγορο και αργό ρυθμό. Μπορεί να σου φαίνεται το ίδιο αλλά παίζει μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν που νομίζεις και όχι μόνο στα κιλά. Έρευνα έχει αποδείξει πως οι διαβητικοί τύπου Β που κάνουν ινσουλίνη, όταν αλλάζουν τον ρυθμό από βασικό σε πιο γρήγορο ανά 3 λεπτά, χάνουν περισσότερα κιλά, κρατούν χαμηλά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και εκτοξεύουν την αντοχή τους.

 

 

Αύξησε τους καρδιακούς σου παλμούς

Γιατί χάνεις κιλά όταν αυξάνεις τον ρυθμό; Γιατί βάζεις την καρδιά να δουλέψει πιο γρήγορα και αναγκάζει να κάψει το λίπος. Μην ανησυχείς δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις σπριντ για κάτι τέτοιο. Κρατώντας έναν αυξανόμενο ρυθμό που να φτάνει μέχρι το 70% των καρδιακών σου χτύπων, θα δεις σοβαρά αποτελέσματα στην καύση λίπους. Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει τόσο ένας μετρητής, όσο και μία σωρεία applications που υπάρχουν στο κινητό.

Έτσι θα κάνεις τους κοιλιακούς του Captain America.

Φτιάξε το πρόγραμμά σου

Δεν είναι ανάγκη να περπατάς μία ώρα την ημέρα για να δεις αποτελέσματα. Είναι όμως μεγάλη ανάγκη να το κάνεις κάθε μέρα – ακόμη και αν η διάρκεια είναι μόλις 10 με 15 λεπτά. Ιδανικά θέλεις έναν διαχωρισμό ανάμεσα στους περιπάτους σου. Χώρισε τους σε μεγάλους και αργούς ή πιο σύντομους αλλά με μεγαλύτερο tempo. Οι μικροί είναι ιδανικοί για τον σκύλο σου ή με τον καλό σου φίλο, αλλά στους μεγάλους μείνε συγκεντρωμένος και απόλαυσέ τους μόνος σου. Εκτός από το σώμα, θα καθαρίσεις και το μυαλό σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved