Associated Press O Steven Spielberg ξενερώνει που το Dark Knight δεν πήρε Όσκαρ

Θεωρεί πως είναι άδικο να μην θεωρούνται «οσκαρικά» τα blockbusters.

O μεγάλος μάστερ της κάμερας, ο γνωστός σε όλους μας από τις ταινίες που έγραψαν ιστορία, Steven Spielberg, έχει ένα και μοναδικό παράπονο από την επιτροπή των Όσκαρ. Υποστηρίζει πως είναι άδικο που τα blockbusters δεν θαωρούνται «ποιοτικός» κινηματογράφος, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν ένα Όσκαρ. Πιο συγκεκριμένα ο διάσημος σκηνοθέτης είπε πως τα Όσκαρ αυτό που χρειάζονται αυτή τη στιγμή είναι άλλο ένα Dark Knight.

Αυτό το σχόλιο έρχεται από τον άνθρωπο που έχει γυρίσει ταινίες σταθμούς στην ιστορία του σινεμά, ταινίες όπως ο E.T., Indiana Jones, Schindler's List και τόσα άλλα που η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη. Μάλιστα η τελευταία του ταινία The Fabelmans είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Αν όμως κανείς σκεφτεί πως φέτος είναι υποψήφιες ταινίες που μάλλον κανείς τις λέει blockbusters, όπως το Avatar και το Top Gun, δεν ξέρουμε αν τελικά το παράπονο του «στέκει» και τόσο.

 

 
 

O Steven Soderbergh ξέρει τι ταινίες θα δεις το Σαββατοκύριακο

Συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης είπε στο Deadline πως θεωρεί μεγάλη αδικία που το Dark Knight του Nolan δεν πήρε Όσκαρ. Αυτό είναι ένα από τα παράπονα του σκηνοθέτη. Επίσης είπε πως αν το Dark Knight κυκλοφορούσε σήμερα, σίγουρα θα ήταν υποψήφιο για Όσκαρ , και όχι μόνο καλύτερης ταινίας. Δεν ξέραμε πάντως πως ο Spielberg ήταν φαν του Dark Knight για να πούμε την αλήθεια. Αυτό είναι θετικό και τον ανεβάζει στα μάτια μας, μιας κι εμείς είμαστε ορκισμένοι φανς της ταινίας.

 

 
 

Επίσης ο Spielberg τόνισε πως η Ακαδημία έχει την τάση να μην θεωρεί καλές ταινίες όλες όσες ασχολούνται με κόμικ και σούπερ ήρωες. Κάτι που θεωρεί απόλυτα λάθος. Τώρα εμείς τι να πούμε; Να πούμε «είμαστε μαζί σου ρε Steven, πες τα άνθρωπε μου»; Ναι, θα το πούμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved