Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας μπορείς να κουβαλάς όπλο, αλλά δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το TikTok

Ποτέ ξανά ένας τίτλος είδησης δεν κατάφερε να συμπεριλάβει την παράνοια της Αμερικής σε κάθε επίπεδο.

Η Αμερική έχει βρει στο TikTok τον νέο της εχθρό που υπονομεύει την εθνική της ασφάλεια και του έχει κηρύξει τον πόλεμο που νομίζει ότι του αξίζει. Μια σειρά από πολιτείες απαγορεύουν τη χρήση του από συσκευές που ανήκουν σε υπηρεσίες τους, ενώ αντίστοιχο μέτρο έχει αρχίσει να ισχύει και σε ομοσπονδιακό επίπεδο με τους κρατικούς υπαλλήλους να μην τους επιτρέπεται να χαζεύουν τα διάφορα challenges. Μια ομάδα βουλευτών πιέζει για ακόμα πιο αυστηρή απαγόρευση του δημοφιλούς στους νέους μέσου κοινωνικής δικτύωσης που θα περιλαμβάνει σχεδόν κάθε δημόσιο χώρο. Νεοπουριτανικό μέτρο που θα σώσει τη Gen Z από την αποβλάκωση; Κι όμως είναι ένας ακόμα μεγαλύτερος δονκιχωτικός ανεμόμυλος. 

 

 

H Αμερική φοβάται ότι το TikTok είναι ο Δούρειος Ίππος της Κίνας με τους servers του να αποθηκεύουν κάθε είδους πληροφορίες με πολλές από αυτές να μπαίνουν στα χωράφια της κατασκοπείας. Δεν είναι εντελώς παράλογος αυτός ο φόβος, αλλά η διαδικασία και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή η καμπάνια θυμίζει κυνήγι μαγισσών και υπάρχει και μια μικρή, τόση δα υποκρισία σε αυτή την ευαισθητοποίηση. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica με το harvesting και το εμπόριο των προσωπικών μας δεδομένων με τις κρατικές αρχές είτε να σφυρίζουν αδιάφορα, είτε ακόμα χειρότερα να κάνουν πλάτες στο κορπορατιστικό έγκλημα.

Το TikTok και η νέα μόδα των πλαστικών επεμβάσεων

Η όλη αστειότητα της κατάστασης γίνεται ακόμα πιο γλαφυρή μετά την απόφαση του Κυβερνήτη του Τέξας να ερμηνεύσει την απαγόρευση της χρήσης του TikTok μέσα από το μπανάρισμα των συσκευών που ελέγχει η πολιτεία. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που συνδέεται στο ίντερνετ από το κινητό του μέσα στο κάμπους του Πανεπιστημίου του Τέξας μέσω του WiFi του, με το που μπει στο TikTok θα δει ένα μήνυμα που θα τον ενημερώνει για μπανάρισμα.  

 

 

Την ίδια στιγμή το Τέξας έχει μια παράδοση γύρω από την οπλοκατοχή που είναι ακραία ακόμα και για τα δεδομένα της Αμερικής, πόσο μάλλον για τα δικά μας. Στο Τέξας δεν είναι απλά νόμιμο να κουβαλάς μαζί σου όπλο, αλλά επιτρέπεται και το open carry, δηλαδή να το έχεις ζωσμένο σαν καουμπόης στη ζώνη σε εμφανή θέα. Είναι επίσης νόμιμη η οπλοφορία μέσα σε δημόσια κτίρια και εκτάσεις, όπου θεωρητικά φυλάσσονται από ένοπλα σώματα ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι ένας φοιτητής μπορεί να παίζει σαν μπεγλέρι ένα γεμάτο Desert Eagle, αλλά δεν μπορεί να χαζεύει μπουγελώματα και άλλες τέτοιες χαζομάρες στο TikTok. 

Όταν το TikTok αντικαθιστά το Google σαν μηχανή αναζήτησης

Είναι προφανές ότι καμία πρόθεση δεν υπάρχει από την κυβέρνηση και τους κυβερνήτες των πολιτειών να προστατευτούν απέναντι στην Κίνα με αυτή τη γελοία απαγόρευση και το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να δείξουν ότι κάτι κάνουν απέναντι στην Κίνα, ενώ την ίδια στιγμή η εμπορική εξάρτηση από την Ασιατική Τίγρη αυξάνεται χωρίς να λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, εντός της αμερικανικής επικράτειας. 

 

 

Αυτή η παράξενη συνύπαρξη της απαγόρευσης του TikTok με την νόμιμη οπλοκατοχή μέσα στα πανεπιστήμια ίσως είναι μια ευκαιρία για τους Αμερικανούς για να δουν τι πάει στραβά με τις προτεραιότητες τους. Δυστυχώς οι Κινέζοι πράκτορες δεν αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την αμερικάνικη νεολαία, ούτε φυσικά θα τους αποβλακώσει το TikTok. Ειδικά στο Τέξας με τη σχεδόν αχαλίνωτη οπλοκατοχή, που έχει μια δυσάρεστη παράδοση με περιστατικά μαζικών πυροβολισμών τα τελευταία χρόνια. Μόλις πέρσι ήταν το τελευταίο μεγάλο δραματικό περιστατικό στο σχολείο του Uvalde με 19 παιδιά και δύο δασκάλους νεκρούς, όλοι τους νεκροί από τον παραλογισμό της οπλοκατοχής και όχι χαζοχαρούμενα TikTok challenges



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved