Ένας εγωκεντρικός άντρας πώς φαίνεται; Η αλήθεια είναι ότι όλοι cool φαίνονται σε ένα πρώτο επίπεδο γνωριμίας και για αυτό όλα τα καταλαβαίνουμε σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές μπορούν να φανερώσουν εγωκεντρισμό και χαμηλή ενσυναίσθηση στους άντρες και έτσι αυτό ίσως μπορεί να κάνει save time σε όλες τις περιπτώσεις.
Ας ξεκινήσουμε με το ότι ένα πρώτο σημάδι εμφανίζεται στον ρυθμό της συζήτησης. Ένα άτομο με γνήσια ενσυναίσθηση θα σταματήσει, θα ζητήσει την άποψή σου και θα θυμηθεί λεπτομέρειες που του έχεις αναφέρει κατά τη διάρκεια των συζητήσεων σας. Ο εγωκεντρικός άνθρωπος κάνει κάτι διαφορετικό βρίσκει ανοίγματα για να επιτρέψει στον εαυτό του να είναι ο ο πρωταγωνιστής της κουβέντας.
Κακή διάθεση; Μήπως να ξεκινήσεις σάουνα;
Διάλογος
Μπορεί να κάνει μια ερώτηση, αλλά πριν ολοκληρώσεις την πρότασή σου να σου πει μια ιστορία που να ανακατευθύνει την προσοχή. Μοιάζει λιγότερο με διάλογο και περισσότερο με σκυταλοδρομία όπου είναι αποφασισμένος να κρατήσει τη σκυτάλη σε κάθε γύρο. Οι ψυχολόγοι μερικές φορές το περιγράφουν αυτό ως «συνομιλητικό ναρκισσισμό», έναν όρο που επινοήθηκε από τον κοινωνιολόγο Charles Derber για να αποτυπώσει την ασυνείδητη συνήθεια της κατάληψης του χρόνου ομιλίας.
Πρόγραμμα
Ο εγωκεντρικός άντρας θέλει να εξυπηρετηθεί το πρόγραμμά του, οι διατροφικές του ιδιορρυθμίες και γενικά τα δικά του θέματα. Αν ποτέ του ζητήσεις μια παρόμοια αλλαγή, δύσκολα θα το κάνει. Με το πέρασμα των μηνών, θα καταλάβεις ότι μπορεί να έχεις περάσει αμέτρητες ώρες για να κάνεις τον ψυχολόγο. Ένας άνθρωπος με χαμηλή ενσυναίσθηση βλέπει την κριτική ως επίθεση στην ταυτότητα του, όχι ως ευκαιρία για «διόρθωση».
7 συνήθειες ανδρών που δείχνουν έλλειψη χαράς για τη ζωή
Χιούμορ ή μήπως όχι;
Το τέταρτο σημάδι είναι το χιούμορ του. Ο άνθρωπος που δεν έχει ενσυναίσθηση συχνά προκαλεί γέλιο εκθέτοντας τις ανασφάλειες των άλλων -τη λέξη που κάποιος είπε λάθος, την αύξηση του βάρους ενός συναδέλφου, ενώ θυμώνει αν κάποιος τον πειράζει με την ίδιο τρόπο. Είναι μονόδρομος: Διασκέδαση όταν κάποιος άλλος κοκκινίζει, ηθική αγανάκτηση όταν τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πάνω του.
Ένα πέμπτο στοιχείο αναδύεται γύρω από τις επιτυχίες και τις δυσκολίες άλλων ανθρώπων. Ο εγωκεντρικός άνθρωπος αντανακλά στον εαυτό του οποιαδήποτε ιστορία που δεν αφορά αυτόν να μοιάζει με χαμένο οξυγόνο. Με την πάροδο του χρόνου, οι φίλοι γίνονται απρόθυμοι να μοιραστούν νίκες ή ευπάθειες, νιώθοντας ότι θα επισκιαστούν.
Η σχέση του με τις συγγνώμες
Η γνήσια μεταμέλεια περιλαμβάνει την αναγνώριση του αντίκτυπου, όχι μόνο της πρόθεσης: «Καταλαβαίνω πώς το σχόλιό μου σε ντρόπιασε, λυπάμαι». Η εκδοχή με έλλειψη ενσυναίσθησης ακούγεται διαφορετική: «Λυπάμαι που νιώθεις έτσι». Εξωτερικεύει την ευθύνη, πλαισιώνοντας τον πόνο σου ως μια αινιγματική ατομική αντίδραση και όχι ως φυσική συνέπεια της πράξης του.
Τέλος, οι ενσυναισθητικοί άνθρωποι γίνονται πιο σταθεροί όταν κάποιος που νοιάζονται πληγώνεται. Ο εγωκεντρικός άντρας συχνά γίνεται ανυπόμονος ή απών. Μπορεί να στείλει ένα μήνυμα, αλλά χωρίς εμπλοκή αν τον ενοχλεί η συνθήκη.