pexels Οι συσκευές που καίνε το περισσότερο ρεύμα ακόμη κι όταν είναι κλειστές

Φαίνεται απίστευτο αλλά όμως είναι οι συσκευές που σου φουσκώνουν τον λογαριασμό του ρεύματος.

Πλέον με τους λογαριασμούς του ρεύματος να είναι πολύ ψηλά, πρέπει να προσέχουμε τα πάντα, ακόμη και τις συσκευές που είναι απλά στη πρίζα. Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο αλλά όμως ακόμη και οι συσκευές που παραμένουν στη πρίζα καταναλώνουν αρκετό ρεύμα ημερησίως. Έτσι καλό είναι να γνωρίζεις ποιες είναι αυτές έτσι ώστε να τις βγάλεις από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείς. Έτσι θα έχεις πιο φτηνό λογαριασμό ρεύματος. Σε κάθε περίπτωση, βγάζοντας τις συσκευές από την πρίζα αξίζει τον κόπο: μια απότομη αύξηση της τάσης του ρεύματος μπορεί να κάψει τις ηλεκτρικές συσκευές ολόκληρου του σπιτιού σας.

Όλοι θα «προσκυνούσαμε» το αφεντικό μας αν μας πλήρωνε το ρεύμα

 
 

Τρόπους να κρατήσουν χαμηλά τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος αναζητούν οι καταναλωτές, που συχνά αναρωτιούνται πόσο ρεύμα «καίει» το πλυντήριο κι αν το πιστολάκι μαλλιών αυξάνει τις κιλοβατώρες, σε μια προσπάθεια να βρουν λύσεις εξοικονόμησης.

Υπάρχει τρόπος να εξοικονομήσεις ρεύμα, αρκεί να ξέρει ποιες συσκευές καίνε πολύ. Αν τις βγάλεις από τη πρίζα έχει ελπίδες να σου έρθει ο λογαριασμός πιο λίγος τον επόμενο μήνα. Για αρχή πρέπει να ξέρεις ποιες είναι αυτές οι συσκευές έτσι ώστε να τις απενεργοποιήσεις εντελώς, γιατί ακόμη κι όταν βρίσκονται σβηστές στην πρίζα, καίνε ρεύμα.

 

 
 

Ένα από τα «μυστικά» για την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως λέει, που ωφελεί την τσέπη αλλά και το περιβάλλον, είναι να μην αφήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση stand by (τηλεοράσεις, υπολογιστές) και τους φορτιστές στη πρίζα.

Δες εδώ ποιες είναι οι συσκευές που καίνε το περισσότερο ρεύμα ακόμη κι όταν είναι stand by:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved