Πώς θα κάνεις τον υπολογιστή σου πιο γρήγορο

Κολλάει; Σέρνεται; Εκνευρίζεσαι; Καιρός να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.

Σε πιάνουν τα νεύρα σου κάθε φορά που κολλάει. Θες να το πετάξεις στον τοίχο. Να το πατήσεις. Και είναι λογικό γιατί κινείται με ρυθμούς χελώνας. Αν έχεις φτάσει στο αμήν και δεν αντέχεις άλλο το αργό σου laptop, σου έχουμε συμβουλές που θα το κάνουν εγγυημένα πιο γρήγορο και θα παρατείνουν την χρήση του.

Μέχρι να πάρεις καινούργιο τουλάχιστον...

 

Τερμάτισε το πρόγραμμα που του τρώει μνήμη

Είναι το σε όλους γνωστό Control+Alt+Delete. Ουσιαστικά μπορείς να δεις ποιο προγραμμα που τρέχει την ίδια στιγμή καταναλώνει τόσο μεγάλη μνήμη, που προκαλεί κόλλημα στον ίδιο τον υπολογιστή. Κλείστο να βρεις την ηρεμία σου.

 

Από θερμοκρασία πώς πάμε;

Αυτά τα ανεμιστηράκια που γυρνάνε σαν τρελά, φροντίζουν η θερμοκρασία να διατηρείται στα επιθυμητά επίπεδα. Όταν χαλάνε ή κολλάνε, η θερμοκρασία ανεβαίνει με αποτέλεσμα να κολλάει και ο υπολογιστής. Οπότε έχε το νου σου σε προγράμματα παρακολούθησης τύπου Core Temp. Ενδεχομένως μέχρι και το τροφοδοτικό να θέλει άλλαγμα.

 Και τώρα που έκανες τον υπολογιστή σου πιο γρήγορο, δες πώς θα κάνεις και το ίντερνετ πιο γρήγορο

Καθάρισε τον σκληρό δίσκο

Ο σκληρός δίσκος, στα περισσότερα PC, καταλήγει σαν μία γεμάτη ντουλάπα με ρούχα που δεν χρησιμοποιείς πια. Δεν λέμε μόνο για παιχνίδια ή προγράμματα που δεν χρησιμοποιείς. Από διαγραμμένα αρχεία και offline ιστοσελίδες μέχρι thumbnails που δεν χρειάζεσαι. Μενού έναρξης λοιπόν και εκκαθάριση δίσκου για να βρεις την υγεία σου.

 

Αναβάθμισε τη RAM σου

Τρέχεις σε ράλλυ με καρότσι της λαϊκής; Όχι βέβαια. Για να μπορέσεις να τρέξει το laptop αποτελεσματικά πρέπει να έχεις και την ανάλογη μνήμη. Στην παρούσα φάση για να έχεις αποτελεσματικότητα, χρειάζεσαι τουλάχιστον 8GB RAM στη μνήμη – και πίστεψέ μας θα δεις τεράστια διαφορά.

Οι συσκεύες που φουσκώνουν τον λογαριασμό ρεύματος  

Βάλε SSD σκληρό δίσκο

Οι καινούργιοι σκληροί δίσκοι SSD δίνουν έμφαση στην ταχύτητα. Τα περισσότερα καινούργια laptop τον έχουν ήδη, αλλά σε περίπτωση που έχεις ξεμείνει με την παλιά τεχνολογία, έχε στο νου σου πως οι SSD κάνουν τα προγράμματα και το laptop γενικότερα να τρέχουν 10 φορές γρηγορότερα. Λιγότερα νεύρα δηλαδή.

 

Πέτα το και πάρε άλλο

Αν όλα τα παραπάνω δεν βοήθησαν μάλλον έχεις μείνει στην εποχή του χαλκού. Ευκαιρία για καινούργιο laptop δεν νομίζεις;©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved