Όλοι θα «προσκυνούσαμε» το αφεντικό μας αν μας πλήρωνε το ρεύμα

Μία εταιρεία στην Βρετανία αποφάσισε να το κάνει πράξη. Στην Ελλάδα, πότε;

Η αύξηση του ρεύματος είναι ο μεγάλος προβληματισμός της εποχής μας. Τώρα που επιστρέφουμε από διακοπές, οι λογαριασμοί του ρεύματος θα προκαλέσουν εγκεφαλικό σε κάθε νοικοκυριό. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα και αρκετοί είναι εκείνοι που θα έχουν σημαντικό πρόβλημα. Φυσικά το πρόβλημα με τις αυξήσεις ρεύματος δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρώπης. Οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο αλλά τα... κουκιά δεν βγαίνουν.

 

 

Οπότε η λύση, τουλάχιστον για μία εταιρεία στην Βρετανία, ήρθε από το αφεντικό. Ο διευθυντής της εταιρείας 4Com’s αποφάσισε να δώσει μία αύξηση σε όλους τους υπαλλήλους για να μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Συγκεκριμένα ο διευθυντής της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο γνωστοποίησε στους 431 υπαλλήλους που θα δουν στον μισθό τους αύξηση τάξεως 200 λιρών κάθε μήνα, δηλαδή 235 ευρώ. Καθόλου άσχημα. Μάλιστα ονόμασε την αύξηση ως «Energy Support Bonus» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Χάρη στην ανάπτυξη της εταιρίας, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε στην αύξηση των τιμών της ενέργειας. Αυτό που κάνουμε είναι να δώσουμε Energy Support Bonus σε κάθε υπάλληλο που θα δει αύξηση 200 λιρών στον μισθό, μέχρι νεοτέρας».

Ρίξε «πιστόλι» στον λογαριασμό του ρεύματος και ζήσε σαν Κροίσος

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι αυξήσεις είναι άγνωστη έννοια. Τουλάχιστον όσον αφορά το εισόδημα. Οι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι με μία σκληρή πραγματικότητα και τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Αλήθεια υπάρχει εταιρεία που θα ακολουθήσει το παράδειγμα της αντίστοιχης βρετανικής; Μία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους ανθρώπους που κάθε μέρα δουλεύουν για την εταιρεία και προσπαθούν να επιβιώσουν από το απάνθρωπο κύμα ακρίβειας. Άνθρωποι που τον φετινό Χειμώνα θα δυσκολευτούν σίγουρα να τα βγάλουν πέρα και χρειάζονται οποιαδήποτε βοήθεια.

Γιατί εκεί που οι κυβερνήσεις αδυνατούν να δώσουν την λύση, υπάρχουν εργοδότες που στηρίζουν την δική τους «οικογένεια» με απλές κινήσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved