Μήπως να έκοβες τους τσαμπουκάδες μέσω μηνυμάτων; Μόνο καλό δεν κάνει

Το fexting μπορεί να γίνει μεγάλο βάσανο στις σχέσεις.

Σου έχει τύχει ποτέ να μαλώσεις με την κοπέλα σου μέσω μηνυμάτων; Νομίζω πως όλος ο κόσμος το έχει κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει. Είναι κάτι που γίνεται γενικά κι αν το σκεφτείς είναι λογικό, όταν όλη μέρα είσαι στο τηλέφωνο και δεν ασχολείσαι με σχεδόν τίποτε άλλo. Είναι κάτι σαν μία μοντέρνα κατάρα για τις σχέσεις, μία νέμεση. Και πραγματικά δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να μαλώσεις με αυτόν τον τρόπο. Κι εμείς το έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να το κάνουμε, κάθε φορά όμως το μετανιώνουμε πικρά. Γιατί; Μα γιατί είναι άθλιο να τσακωθείς με μηνύματα. Άθλιο από την άποψη πως ουσιαστικά δεν μπορείς να καταλάβεις ούτε το ύφος που μπορεί να έχει ο άλλος αλλά ούτε και τον τόνο αν είναι όντως επιθετικός ή ήπιος. Είναι σαν να κολυμπάς σε σκοτεινό νερό. Έτσι γίνονται οι παρεξηγήσεις κι έτσι διαλύονται και πολλές φορές σχέσεις που είναι ουσιαστικά καλές και βιώσιμες.

 

 
 

Αθηναϊκά φανάρια που μας κάνουν να θέλουμε να γυρίσουμε στο χωριό μας

Το fexting είναι ο συνδυασμός των λέξεων fight και texting. Το fexting είναι κακό πράγμα γιατί μαλώνουμε με μία οθόνη, δε μαλώνουμε με τα συναισθήματα του άλλου, ούτε και το πρόσωπο του. Δεν ξέρουμε αν μιλάει ειρωνικά ή αν είναι όντως νευριασμένος με κάτι εκείνη τη στιγμή. Επίσης τα λόγια μας χάνουν βάρος με το να στέλνουμε μηνύματα στο messenger. Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα που λέμε. Ακόμη κι αν έχεις δίκιο θα το χάσεις αν ψάχνεις να το βρεις μέσω texting και messenger. Το κακό είναι πως όλοι μας μπορούμε να παρασυρθούμε από αυτό γιατί όπως είπαμε και πιο πάνω είναι ένας καθημερινός τρόπος επικοινωνίας πλέον. Αυτό ξέρουμε αυτό κάνουμε.

 

 
 

Το να επικοινωνήσεις γραπτά με τον άλλο είναι κάτι καλό σε περιπτώσεις, πρέπει όμως να μην γίνεται εν βρασμώ ψυχής. Εκεί το χάνουμε κι εκεί είναι το λάθος μας. Μιλάμε γρήγορα μέσω texting γιατί θέλουμε να εξηγήσουμε πράγματα αλλά ταυτόχρονα είναι και ο θυμός που μπαίνει στις λέξεις μας. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε τίποτα ουσιαστικό από τα λόγια του άλλου. Πόσες φορές δεν έχουμε συνειδητοποιήσει εκ των υστέρων πως λέγαμε βλακείες ή απλά δεν «νιώθαμε» τίποτα απ’ ό,τι έλεγε ο άλλος γιατί πολύ απλά δεν ακούγαμε τη φωνή του ή δεν βλέπαμε το πρόσωπο του.   

Οπότε καλό είναι να το αποφεύγεις να πλακώνεσαι με το άλλο σου μισό μέσω μηνυμάτων. Προσπάθησε να είσαι λογικός και να μιλάς με τον άλλο κατά πρόσωπο πάντα. Έτσι θα γλιτώσεις πολλές παρεξηγήσεις και κακοτοπιές στη σχέση σου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved