Bear Plank λέγεται η επόμενη κτηνώδης άσκηση του προγράμματός σου

Η σανίδα της αρκούδας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ομώνυμο ξύλο.

Μισείς τα planks; Κι εμείς τα μισούμε. Όλοι τα μισούν, αλλά τι να κάνουμε που τα έρμα είναι πολύ αποτελεσματικά. Ο καλύτερος τρόπος για να την παλέψεις με δαύτα είναι να μοιράζεις τον πόνο και τον κόπο σε μια ποικιλία παραλλαγών για να μην σε κουράσουν και κουραστείς. Σήμερα θα δούμε το bear plank ή τη σανίδα της αρκούδας. 

 

 

Στη σύλληψη μοιάζει απλή, πάμε να τη δούμε και στην εκτέλεση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στηθείς σαν αρκούδα έτοιμη για full scale attack και στη συνέχεια να σηκώσεις το βάρος του σώματός σου με τα πόδια. Αυτό πρέπει να γίνει κρατώντας τις μύτες των ποδιών στο έδαφος και να ανασηκώσεις τα γόνατα. Περίπου σαν να συνεχίσεις να είσαι στα τέσσερα και κατά κάποιο τρόπο να ίπτασαι.

 

 

Το πόσες επαναλήψεις, σετ και κυρίως το πόση ώρα θα είσαι στον αέρα, εξαρτάται από τη φυσική σου κατάσταση και το πόσο θέλεις να πιέσεις το κορμί σου. 4 σετ των 5 επαναλήψεων είναι μια καλή δοσολογία και μπορείς να μείνεις στον αέρα όσο αντέχουν τα πόδια σου. Αν σκιπαρεις συχνά τη leg day ίσως να μην τα καταφέρεις πάνω από μερικά δευτερόλεπτα, αλλά είσαι επιμελής μαθητής, θα αγγίξεις το λεπτό. Το μοναδικό μυστικό στην άσκηση είναι να κρατάς τον κορμό σου σε όσο πιο κυρτή προς τα μέσα στάση μπορείς και να παραμένει ακίνητος μεταφέροντας την πίεση στα πόδια.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved