Όταν ο Bram Stoker υποδυόταν τον Batman για τις ανάγκες του Κόμη Δράκουλα

Καθόταν πάνω σε κάτι πέτρες με τα χέρια να αγκαλιάζουν τον εαυτό του σαν τεράστια νυχτερίδα προκειμένου να βρει έμπνευση για το μυθιστόρημά του.

Ο Κόμης Δράκουλας τρομοκρατεί τον κόσμο από το 1897, τη χρονιά που εκδόθηκε το τρομακτικό μυθιστόρημα του Bram Stoker, αλλά κάποιοι άνθρωποι είχαν το προνομιο να τρομοκρατηθούν λίγα χρόνια νωρίτερα και δεν ήταν από κάποια προδημοσίευση της ζωής του Βλαντ του Παλουκωτή. Ο ιστορικός Mike Shepherd αποκάλυψε πρόσφατα ότι ο Bram Stoker τρομοκρατούσε ένα ολόκληρο χωριό στο Aberdeenshire προσπαθώντας να βρει έμπνευση. 

 

 

Ανάμεσα στα στοιχεία που βρήκε ο ιστορικός για τη ζωή του συγγραφέα, ανακάλυψε μια συνέντευξη της συζύγου στην οποία αναλύει τη μεθοδική υποκριτική που ακολουθούσε ο Stoker για να γράψει όσο πιο πειστικά τη ζωή του βαμπίρ. Ψάχνοντας ένα μέρος που να μοιάζει κάπως με την Τρανσυλβανία, βρέθηκε για έναν μήνα στη σκωτσέζικη ύπαιθρο, αν και οι Σκωτσέζοι δεν ήταν έτοιμοι.

Οι κάτοικοι του χωριού ανέφεραν ότι περπατούσε για ώρες μόνος του, βυθισμένος στις σκέψεις του και καθόταν για πολύ ώρα σαν νυχτερίδα πάνω βράχους και κορμούς δέντρων. Για τις ανάγκες της συγγραφής έκανε συνολικά 17 ταξίδια στο Aberdeenshire, ενώ έμενε κυρίως στο Cruden Bay. Το Yorkshire, στο οποίο εκτυλίσσεται ένα μεγάλο μέρος της δράσης του μυθιστορήματος, ήταν έμπνευση από ένα ταξίδι του Stoker στην περιοχή λίγα χρόνια πριν ασχοληθεί με τον Κόμη Δράκουλα.

 

 

Στην ίδια συνέντευξη που είδε το φως της δημοσιότητας μετά από πολλά χρόνια χάρη στον Shepherd που μίλησε στην Guardian, η σύζυγος του Stoker αναφέρει ότι δεν ήταν τρομακτικός μόνο απέναντι στους ξένους τριγύρω του, αλλά ακόμα και στους κοντινούς του συγγενείς. Για 3 ολόκληρα χρόνια ο συγγραφέας ήταν εντελώς απόμακρος και απομονωμένος, μιλούσε ελάχιστα και τους κοιτούσε με βλέμμα απλανές. Μάλλον το ότι στεκόταν σαν την νυχτερίδα ήταν το λιγότερο creepy πράγμα που έκανε ο Stoker, σε μια εποχή που δεν ήξεραν οι χωρικοί τι ακριβώς ήταν η μεθοδική υποκριτική που μάθαμε από τον Daniel Day Lewis.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved