Το Google Maps ξέρει πού πάρκαρες στο Παγκράτι μετά από τρίωρη αναζήτηση

Συμβαίνει σε όλους να ξεχνούν που πάρκαραν σε άγνωστες περιοχές ή περιοχές που απαιτούν τουλάχιστον μισάωρη αναζήτηση θέσης, αλλά η τεχνολογία έρχεται να δώσει λύση και σε αυτό το πρόβλημα.

Μια δωρεάν θέση στάθμευσης σε πυκνοκατοικημένη περιοχή ισοδυναμεί με χαρά που πλησιάζει το να είσαι παιδί και να σου κάνουν δώρο το πειρατικό καράβι Playmobil, ψέματα είναι ακόμα μεγαλύτερη χαρά. Οι ενδορφίνες που κατακλύζουν το σώμα θολώνουν το μυαλό και είναι ικανές να σε κάνουν να γελάς παραληρηματικά για μισή ώρα σαν τον Joker και να μιλάς γι’αυτό το ευτυχές γεγονός για όλη την υπόλοιπη βραδιά μέχρι να σε βαρεθούν οι φίλοι σου. 

Το κακό σε αυτή την εύφορη κατάσταση είναι ότι μπορεί μην συγκρατήσεις το σημείο που το άφησες και να κάθεσαι μετά να ψάχνεις γύρω όλα τα στενά πατώντας  το χειριστήριο περιμένοντας να δεις τα αλάρμ να αναβοσβήνουν μέχρι να τελειώσει η μπαταρία του. Τα ίδια και χειρότερα μπορεί να συμβούν σε ένα μεγάλο υπαίθριο πάρκινγκ, ειδικά αν έχεις κάποιο best seller αυτοκίνητο χρώματος άσπρου. 

 

 

Ευτυχώς για ακόμα μία φορά έρχεται να μας σώσει το Google Maps, αυτή εφαρμογή κολοφώνας του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού που μας έχει επιτρέψει να βγούμε ζωντανοί από τον λαβύρινθο του Π. Ψυχικού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι κατεβάσεις την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής και όταν παρκάρεις να πιέσεις την μπλε κουκίδα με το στίγμα σου. Από το μενού που ανοίγει επιλέγεις τον ορισμό της θέσης στάθμευσης και επίσης μπορείς να βάλεις πρόσθετες πληροφορίες όπως τον τομέα και τον όροφο ή το πότε κλείνει το πάρκινγκ για να πας έγκαιρα να πάρεις το αυτοκίνητο. 

Μόνο παρκαδόρο δεν έχει βγάλει τελικά το Google Maps, αν και όσο ζούμε ελπίζουμε ότι θα το δούμε κι αυτό κάποια στιγμή. Εδώ βρίσκουμε τελικά να παρκάρουμε στο Παγκράτι που είναι πιο sci-fi.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved