pexels Πώς θα θέσεις τα όριά σου και θα γίνεις πραγματικά ευτυχισμένος

Μάθε να λες «όχι» και μην αφήνεις κανέναν να παραβιάζει τον προσωπικό σου χώρο.

Για κάποιους φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Και είναι. Ωστόσο το να θέτεις τα δικά σου όρια, είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Είτε αφορά ερωτικές, είτε επαγγελματικές σχέσεις, έρχεται η στιγμή που χρειάζεται να μάθεις να λες «όχι» και σέβεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό. Αυτό θα σε οδηγήσει στο να ζήσεις μία πιο ευτυχισμένη ζωή. Πώς θα το καταφέρεις όμως;

Να λες όχι, όποτε χρειάζεται

Δεν χρειάζεται να νιώθεις ενοχές επειδή αρνήθηκες κάτι. Δεν γίνεσαι ο κακός της ιστορίας, ούτε ο αντιπαθητικός. Αν είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να πουν όχι, τότε χρειάζεται εξάσκηση. Προσπάθησε να αρνηθείς τρεις προτάσεις σε μία εβδομάδα, στις οποίες κανονικά θα δεχόσουν. Με την εξάσκηση θα αρχίζεις να το συνηθίσεις και να νιώθεις καλύτερα.

 

 

Το όχι στον άλλον, είναι ναι στον εαυτό σου

Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από τις ζωές μας. Ο μοναδικός που θα μείνει πάντα πιστός σ’ εμάς, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Ο εαυτός σου είναι εκείνος που πρέπει να ικανοποιήσεις περισσότερο από όλους και δεν πρέπει να τον βάζεις σε δεύτερη μοίρα. Το να λες όχι στους άλλους είναι σαν να λες ναι στον εαυτό σου. Και αυτό πρέπει να κάνεις.

Πότε ένας άντρας δεν πρέπει να ζητάει Συγνώμη

Προσωπικός χώρος και χρόνος

Ο προσωπικός χώρος και χρόνος είναι πολύτιμα πράγματα. Πρέπει να θέτεις τα όριά σου και να μην αφήνεις κανέναν να τον παραβιάζει. Είναι σαν να σου κλέβει ένα κομμάτι από τον ίδιο σου τον εαυτό. Το «όχι» που θα δεις είναι σημαντικό όσον αφορά τον χρόνο και τον χώρο σου και μην σταματάς να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματά σου. Όταν το καταφέρεις, τότε θα ανέβει και η αυτοπεποίθησή σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved