Υπάρχουν φορές που ένας άντρας δεν πρέπει να ζητάει Συγνώμη

Δέκα περιπτώσεις στη ζωή ενός άντρα που οι εξηγήσεις και οι συγνώμες είναι περιττές.

Σίγουρα η συγνώμη είναι μία μεγάλη λέξη που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Όλοι την εκτιμάμε και όλοι την έχουμε πει στη ζωή μας. Λίγο πολύ όμως όλοι μας καταλαβαίνουμε πως ακόμη και η συγνώμη μπορεί κάποιες στιγμές να είναι περιττή, ακόμα και λάθος. Τέτοιες περιπτώσεις θα συζητήσουμε εδώ. Περιπτώσεις που δεν πρέπει ποτέ να ζητάς συγνώμη, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος.

 

1. Ποτέ μην απολογείσαι για τη γνώμη σου

 Μην αφήσεις κανένα να σου πει τι πρέπει να πιστεύεις. Αυτό είναι βασικό και δεν ζητάμε ποτέ συγνώμη για το τι πιστεύουμε. Πρέπει να να επιμείνεις σταθερά στη γνώμη σου ό,τι κι αν συμβεί.

 

 

2. Ποτέ μην απολογείσαι επειδή είπες ΟΧΙ

Πρέπει να ξεχωρίσουμε μέσα μας πότε είναι σωστό να ζητάμε συγνώμη και πότε όχι. Για παράδειγμα το να ζητάς συγνώμη επειδή έχει μία διαφορετική άποψη από κάποιον άλλο είναι περιττό ή το να απολογείσαι επειδή δεν σου αρέσει ένα συγκεκριμένο είδος φαγητού κι αυτό είναι υπερβολή. Φυσικά ποτέ δεν λέμε συγνώμη όταν θέλουμε κάτι άλλο.

 

 

3. Ποτέ μην απολογείσαι επειδή είπες την αλήθεια

Πρέπει να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι με τη συγνώμη και πότε αυτή πρέπει να χρησιμοποιείται για να μην καταντήσει άλλη μία λέξη χωρίς κανένα νόημα. Το να πεις την αλήθεια δεν σηκώνει συγνώμη. 

 

 

4. Ποτέ μην απολογείσαι για αυτούς που αγαπάς 

Οι επιλογές που κάνουμε στην ερωτική μας ζωή είναι απολύτως δικό μας ζήτημα και δεν χρειάζεται να ζητάμε συγνώμη σε κανέναν γι' αυτό. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο.

 

 

5. Μην απολογείσαι επειδή φροντίζεις τον εαυτό σου

Το να ζητάς συγνώμη για ένα λάθος που έκανες είναι κατανοητό αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τη λέξη αυτή. Μπορεί κάποιοι από εμάς καμιά φορά να ξεχνάμε την έννοια της συγνώμης κι έτσι να την χρησιμοποιούμε όλη την ώρα για άσχετα πράγματα. Το να ζητάς συγνώμη επειδή είσαι σωστός με τον εαυτό σου και θέλεις πάντα το καλύτερο για σένα δεν είναι σωστό.
 
 

 

6. Ποτέ μην απολογείσαι για τα συναισθήματα σου

Το να δείχνεις τα συναισθήματα σου είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Σίγουρα το να ζητάς συγνώμη δεν είναι σωστό σε αυτές τις περιπτώσεις. Ίσα, ίσα πρέπει να χαίρεσαι που μπορείς και το κάνεις. 
 
 

 

7. Ποτέ μην απολογείσαι για μία αποτυχία σου

Οι αποτυχίες είναι μέσα στη ζωή όλων μας. Το να ζητάμε συγνώμη δεν έχει κανένα νόημα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε να μην επαναλάβουμε το λάθος και να γίνουμε καλύτεροι.

 

 

8. Ποτέ μην απολογείσαι όταν παίρνεις μία σοβαρή επιχειρηματική απόφαση

Όταν έρθει εκείνη η στιγμή να μπεις στη θέση ενός επιχειρηματία που παίζει το κεφάλι του κάθε μέρα κορώνα γράμματα τότε θα καταλάβεις πως το να ζητάς συγνώμη για μία απόφαση που πηρες για να σώσεις την επιχείρηση σου είναι εντελώς άκυρη και χωρίς νόημα. 

 

 

 

9. Ποτέ μην απολογείσαι όταν απομακρύνεις τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου

Το να έχεις μία ισορροπημένη ζωή είναι το παν. Όταν όμως υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι μέσα στη ζωή σου αυτό είναι αδύνατον. Πρέπει λοιπόν να τους απομακρύνεις κι αυτό δεν σηκώνει συγνώμες και δάκρυα. Το κάνεις γιατί πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό σου. 

 

 

10. Ποτέ μην απολογείσαι επειδή είσαι επιτυχημένος

Η επιτυχία δεν είναι λόγος για να ζητάς συγνώμη από κανέναν. Αυτό πρέπει να το θυμάσαι. Το να ζητάς συγνώμη επειδή είχες μία επιτυχία αυτό δείχνει ανασφάλεια και πρέπει να το προσέξεις.
 
 
 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved