6 κλασικά και δημοφιλή κοκτέιλ με βάση το τζιν

Και πώς μπορείς να τα φτιάξεις στο σπίτι. 

Δεν είναι ένα ακόμη ποτό, είναι μία ιδέα, η απόλυτη ιδέα για να είμαι πιο ακριβής. Το έχουμε γράψει και το έχουν γράψει ξανά και ξανά, η γοητεία του τζιν είναι διαχρονική. Υπάρχουν λόγοι για αυτό, αφού η καθαρότητα της γεύσης και η ελαφριά πικράδα του, το καθιστούν αξεπέραστο. Σκέφτηκα, λοιπόν, πως για όλους εμάς τους λάτρεις του τζιν είναι εξίσου σημαντικό να το γευόμαστε και στα κοκτέιλ. Ξεκινώντας από τα βασικά, για να βρεις τα κοκτέιλ που σου αρέσουν πρέπει να έχεις καταλήξει στο ποτό που προτιμάς. Η σύσταση του τζιν είναι τέτοια που λειτουργεί ιδανικά σε πολλά κοκτέιλ, ωστόσο κάποια από αυτά έχουν μία μεγαλύτερη «αξία».  Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ με τζιν και το πώς θα τα φτιάξεις.

Negroni

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι κάθε φορά που γεύομαι μία γουλιά από το ρουμπινί κοκτέιλ. Και γνωρίζω πολύ καλά πως δεν είμαι η μόνη. Η απλότητά του, αφού αποτελείται από τρία συστατικά, είναι και αυτή που κάνει το κάνει σαγηνευτικό.

Υλικά:
30 ml Campari
30 ml τζιν
30 ml γλυκό βερμούτ
Φλούδα από πορτοκάλι

• Ένα μεγάλο παγάκι κατά προτίμηση.

Εκτέλεση:
Βάζεις το τζιν, το Campari και το βερμούτ σε ένα ποτήρι με πάγο και ανακατεύεις. Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned ή απλά σε ένα χαμηλό ποτήρι με ένα μεγάλο παγάκι. Γαρνίρεις με μια φλούδα πορτοκάλι.

French 75: Το κοκτέιλ που μοιάζει με πυγμάχο με βελούδινα γάντια

Gimlet

Όπως και πολλά άλλα κοκτέιλ έτσι και αυτό φτιάχτηκε για να αντιμετωπίσει κάποια αρρώστια και ειδικότερα το σκορβούτο. Για την ιστορία, ο Sir Thomas Gimlette του Βασιλικού Ναυτικού αποφάσισε να αναμείξει το τζιν με το λάιμ και κάπως έτσι ήρθε το Gimlet.

Υλικά:
60 ml τζιν
30 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
15 ml σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση:
Bάζεις όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και τα χτυπάς δυνατά. Σουρώνεις το μείγμα σε παγωμένο ποτήρι και γαρνίρεις με μια φέτα λάιμ.

 


Gibson

Η πιο γνωστή ιστορία για τη δημιουργία του Gibson τοποθετείται κάπου στη δεκαετία του 1930. Το Gibson περιέχει τζιν και ξηρό βερμούτ και συχνά γαρνίρεται με τουρσί κρεμμύδι. Εύκολο στην παρασκευή του, διακρινέται από αυτό το ιδιαίτερο twist.

Yλικά:
70 ml τζιν
15 ml ξηρό βερμούτ
1 ή 3 cocktail onions, για το γαρνίρισμα

Eκτέλεση:
Βάζεις το τζιν και το ξηρό βερμούτ σε ένα ποτήρι με πάγο και ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να κρυώσει καλά. Σουρώνεις σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Γαρνίρεις με ένα ή παραπάνω cocktail onion.

 


Gin martini (Dry martini)

Έχει φανατικό κοινό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι και το μοναδικό martini που υπάρχει. Λέγεται ότι δημιουργήθηκε στο ξενοδοχείο Knickerbocker Hotel στη Νέα Υόρκη το 1906. Από τότε έχει καθιερωθεί ως ένα κλασικό κοκτέιλ.

Υλικά:
60 ml τζιν
15 ml ξηρό βερμούτ
Φλούδα λεμονιού ή ελιές για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Γεμίζεις ένα σέικερ με πάγο, ρίχνεις το βερμούτ και χτυπάς δυνατά. Στη συνέχεια προσθέτεις το τζιν και σουρώνεις σε ένα ποτήρι martini -εάν έχεις- και γαρνίρεις με μια φλούδια λεμονιού ή ελιές.

 

 

Aviation

Ένα από τα πιο κλασικά και δημοφιλή με βάση το τζιν είναι μωβ. Ορισμένες συνταγές παραλείπουν την crème de violette, εμείς όμως επιμένουμε κλασικά. Η συνταγή δημιουργήθηκε για να τιμήσει τα πρώτα χρόνια της αεροναυτικής.

Υλικά:
60 ml τζιν
20 ml χυμός λεμονιού
15 ml crème de violette
15 ml maraschino liqueur

Eκτέλεση:
Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο, χτυπάς δυνατά και σουρώνεις σε ένα ποτήρι. Εάν θέλεις γαρνίρεις με κεράσια μαρασκίνο.

 

 

Gin Fizz

Εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία του και διαχρονικά ένα από τα πιο cool  ποτά που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι για τους φίλους σου. Τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του είναι ο όξινος χυμός και το ανθρακούχο νερό.

Υλικά:
45 ml τζιν
20 ml χυμός λεμονιού
12 ml σιρόπι ζάχαρης
σόδα για το γαρνίρισμα

Eκτέλεση: 
Βάζεις όλα τα υλικά εκτός τη σόδα σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπάς δυνατά. Σουρώνεις σε ποτήρι με πάγο και γεμίζεις με τη σόδα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved