Η μόνη ευκαιρία σου για να βρεις την ευτυχία σύμφωνα με το Harvard

Πώς μπορείς να βρεις το νόημα της ζωής χωρίς να κάψεις τον εγκέφαλο σου;

Η ευτυχία είναι κάτι πολύ απλό αλλά την ίδια στιγμή κάτι πολύ περίπλοκο στη ζωή μας. άλλοι υποτίθεται πως την έχουν ήδη βρει και άλλοι δεν την βρίσκουν ποτέ. Άλλοι πάλι μπαινοβγαίνουν μέσα της και δεν έχουν ιδέα πως ακριβώς το κάνουν.Τώρα οι επιστήμονες στο Harvard βρίκανε πως να είσαι ευτυχισμένος. 

 

 
 

Ποιητές, επιστήμονες και φιλόσοφοι εδώ και πολλούς αιώνες συμφωνούν ότι η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα στη ζωή. Ιδού λοιπόν εννέα απλοί τρόποι που, όπως δείχνουν πρόσφατες έρευνες, είναι οι πιο αποτελεσματικοί για να κατακτήσεις την αληθινή ευτυχία.

Μήπως το πολύ σεξ δεν φέρνει τελικά την ευτυχία;

Εμείς όμως θα επικεντρωθούμε περισσότερο στην άποψη των επιστημόνων που λένε πως μπορούμε να βρούμε την ευτυχία στη ζωή μας, αν όχι εύκολα, σίγουρα όμως με προσπάθεια και θέληση.

 

 
 

Πριν λίγους μήνες ένα δημοσίευμα των New York Times υποστήριζε ότι ένα πρόγραμμα γυμναστικής 12 ασκήσεων διάρκειας μόλις 7 λεπτών είναι όσο χρειάζεσαι για τέλεια φυσική κατάσταση. Αν λοιπόν μέχρι τώρα η συνηθισμένη δικαιολογία σου ήταν ότι δεν έχεις χρόνο για γυμναστική, έχεις πια μείνει χωρίς δικαιολογία.

Εξάλλου, η γυμναστική δεν είναι απαραίτητη μόνο για τη φυσική μας κατάσταση αλλά και για την ψυχική μας υγεία και μάλιστα έχει αποδειχτεί ότι δρα πολύ αποτελεσματικά ενάντια στην κατάθλιψη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ως πρέπει να είναι κανείς στα όρια της κατάθλιψης για να επωφεληθεί από την άσκηση.

 

 
 

Πάμε όμως τώρα και στο Harvard και σε μία μελέτη που εκπονήθηκε πρόσφατα εκεί. Τι λέει αυτή η έρευνα;

Το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της ευτυχίας βρέθηκε και αποτελεί μία νέα έννοια που φέρει την ονομασία αντι-ευθραυστότητα, έπειτα από σχετική εισήγηση του Tal Ben-Shahar, ενός Αμερικανοϊσραηλινού ακαδημαϊκού και συγγραφέα που εστιάζει στα πεδία της θετικής ψυχολογίας και της ηγεσίας, ενώ έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Harvard.

Δες εδώ ακριβώς τι λέει αυτή η έρευνα του Harvard:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved