Δημιούργησε έναν τεχνητό ύφαλο μέσα σε μερικά χρόνια.

Στα τέλη του Μάρτη, άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης με το όνομα Under. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί σε παγκόσμιο επίπεδο και έδωσε πνοή στο περιβάλλον της γύρω θάλασσας.

Το όνομα, φυσικά και, αντιπροσωπεύει την ιδιότητα του εστιατορίου αφού είναι μερικώς βυθισμένο στη Βόρεια Θάλασσα. Ένα πραγματικό θαύμα της αρχιτεκτονικής.

Jacques-Yves Cousteau: Ο άνθρωπος που μας έδειξε την κρυφή πλευρά της θάλασσας

Το αρχικό σχέδιο προνοούσε ώστε το κτίσμα να μεταμορφωθεί σε τεχνητό ύφαλο, υπογραμμίζοντας τη λεπτή οικολογική ισορροπία μεταξύ ξηράς και θάλασσας.

 

 
 

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της νορβηγικής ακτογραμμής, όπου συναντώνται οι θύελλες από το βορρά και το νότο, το έργο βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία. Ένα πανέμορφο εστιατόριο που θα το ζήλευε ακόμη και ο Ιούλιος Βερν μιας και είναι σαν να έχει βγει από κάποιο βιβλίο του.

 

 
 

Η κατασκευαστική εταιρία διάλεξε μια απομακρυσμένη νορβηγική ακτή για το εστιατόριο Under, επιλέγοντας σκόπιμα με μια τραχιά, τσιμεντένια υφή για το εξωτερικό, που επέτρεψε σε φύκια και μαλάκια να προσκολληθούν όπως θα έκαναν σε ένα κανονικό βράχο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα πλούσιο υδρόβιο οικοσύστημα.

Τα θαλάσσια είδη ευδοκιμούν εδώ στα υφάλμυρα νερά για να παράγουν μια φυσική αφθονία στη βιοποικιλότητα.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved