Μήπως το πολύ σεξ δεν φέρνει τελικά την ευτυχία;

Κι όμως μία νέα έρευνα αυτό μας λέει στην ουσία.

Δεν είναι λίγοι οι ενήλικες άντρες και γυναίκες που σε κάποια φάση της ζωής τους σταματάνε να κάνουν έρωτα. Και για ορισμένους αυτό αποτελεί ένα σύντομο "διάλειμμα” στη σεξουαλική τους ζωή ενώ για άλλους παγιώνεται ως μια νέα κανονικότητα. Τι μπορεί να συμβεί όμως στο σώμα σας όταν σταματήσετε να κάνετε σεξ; Ο δρ Mark Lawton από τη Βρετανική Ένωση Σεξουαλικής Υγείας μας δίνει κάποιες πιθανές απαντήσεις.

 

 
 

Ότι το σεξ είναι μια απολαυστική διαδικασία, είναι κάτι που δεν χωράει καμιά αμφιβολία. Και σαν άντρες, έχουμε στο μυαλό μας ότι το σεξ δεν έχει όρια. Ότι, δηλαδή, όσο περισσότερο, κάνεις τόσο πιο ευτυχισμένος είσαι. Ή μήπως όχι;

Εσύ έχεις καταλάβει ποιο είδος σεξ απολαμβάνουν περισσότερο οι γυναίκες;

Μερικές μικρής έκτασης μελέτες έχουν βρει πως άνθρωποι που έχουν τακτικές ερωτικές επαφές είχαν καλύτερη ανταπόκριση στο στρες από εκείνους που αυνανίζονταν ή έκαναν σεξ χωρίς διείσδυση. "Η αλληλεπίδραση πέους-κόλπου, και όχι αποκλειστικά άλλες σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις, σχετίζονται με καλύτερη ψυχολογική και φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού” σχολιάζει ο δρ Stuart Brody από το Πανεπιστήμιο του Paisley.

 

 
 

Είναι η πρώτη φορά που μια έρευνα έρχεται να συγκρίνει την συχνότητα του σεξ με την ευτυχία μέσα σε μια σχέση. Και τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στο Pitschburg είναι ξεκάθαρα: το να κάνεις περισσότερο σεξ απ' όσο χρειάζεσαι, όχι μόνο δεν σε κάνει παραπάνω ευτυχισμένο. Αντιθέτως, σε κάνει λίγο πιο δυστυχισμένο. Ακούγεται παράξενο, αλλά υπάρχει μια καλή εξήγηση γι' αυτό το πρωτάκουστο πόρισμα.

Το σεξ δεν είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε καλά εκείνη τη στιγμή μόνο – μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση για όλη τη μέρα και να μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά κάθε δυσκολία και αναποδιά. Αυτό οφείλεται στην έκκριση των ενδορφινών κατά τη διάρκεια και μετά τη σεξουαλική επαφή. Οπότε, όταν σταματήσετε να κάνετε σεξ δεν θα επωφελείστε πια από τις "ενέσεις” ενδορφινών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved