Assosiated Press Bitcoin: Πώς μια φήμη έδωσε ξανά ζωή στον «βασιλιά» του κρυπτονομίσματος

Μήπως η κόντρα Jeff Bezos και Elon Musk πέρασε και στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων ή πρόκειται για απλό τέχνασμα;

Και τελικά εκεί που όλα έδειχναν να καταρρέουν για το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, τουλάχιστον στα μάτια του απλού κόσμου, το Bitcoin ξαφνικά ανακάλυψε τον ανήφορο βάζοντας τέλος έστω και προσωρινά στην συνεχή πτώση της τιμής του από τότε που ο Elon Musk αποφάσισε να αλλαξοπιστήσει γυρνώντας την πλάτη του στον «βασιλιά» του κρυπτονομίσματος, προς όφελός της τσέπης και της εταιρίας του, Tesla.

 

 

Από τη «βουτιά» στο ράλι ανόδου

Τι συνέβη όμως στο Bitcoin, όπως και γενικότερα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, και παρατηρείται ανοδική δραστηριοποίηση τις τελευταίες ημέρες καθώς έφτασε να διαπραγματεύεται πλέον κοντά στα 40 χιλιάδες δολάρια (39,700 δολάρια περίπου) και υπάρχουν προβλέψεις ότι θα αγγίξει τις 45 χιλιάδες εντός των ημερών. Ο λόγος του ράλι ανόδου έχει δύο αναγνώσεις, οι οποίες ωστόσο δεν αποκλείεται αμφότερες να ισχύουν.

Η αρχή έγινε με τα θετικά σχόλια της Cathie Wood της Ark Investment, της γυναίκας που προκάλεσε πάταγο στη Wallstreet όταν πρόβλεψε ότι η Tesla θα εκτοξεύσει την παραγωγή της, η οποία σε κάθε ευκαιρία αναφέρει πως το bitcoin θα ξαναβρεί το δρόμο του, παρά το γεγονός ότι το περιβαλλοντικό πρόβλημα που προκαλεί η “εξόρυξή” του φρενάρει την εξέλιξή του, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει πως «οι εταιρείες πρέπει να εξετάσουν να εντάξουν το bitcoin στους ισολογισμούς τους».

 

 

Ύστερα από αυτό ήρθαν ξανά, εγκωμιαστικά σχόλια του Elon Musk για το bitcoin, αναφέροντας πως «Θα ήθελα να δω το bitcoin να πετυχαίνει». Μια κίνηση που ήταν λογικό να δώσει οξυγόνο σε αρκετούς miners που ψάχνονται για την επόμενη κίνησή τους στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Παρόλα αυτά η μεγάλη ένεση ωστόσο ήρθε από το απέναντι στρατόπεδο και συγκεκριμένα από εκείνο του Jeff Bezos. Μόλις αναπτύχθηκε η φημολογία ότι η εταιρία του, Amazon θα κάνει δεκτό το κρυπτονόμισμα ως τρόπο πληρωμής και το αποτέλεσμα ήταν η τιμή του να αγγίξει τα 40.545 δολάρια, το υψηλότερο από τις 15 Ιουνίου.

 

Μία απλή φήμη;

Μετά και τις τελευταίες μεταβολές είδαμε ξανά το πόσο εύκολη και ρευστή είναι η κατάσταση με την τιμή του Bitcoin ωστόσο το γεγονός ότι η βάση του διαθέτει ισχυρή κεφαλαιοποίηση του δίνει μια ασφάλεια ότι δεν θα αφανιστεί. Ωστόσο για να εστιάσουμε στο σήμερα, η άνοδος σταμάτησε καθώς από την Amazon διαψεύστηκε ότι θα η εταιρία θα επιτρέψει το Bitcoin.

 

 

Η τιμή έχει σταθεροποιηθεί αυτή τη στιγμή κοντά στα 40 χιλιάρικα, παρόλα αυτά με βάση τα τελευταία tweets και τις δράσεις βλέπουμε ξεκάθαρα πως το Bitcoin έχει ακόμα ζωή και σύντομα θα επιστρέψει δριμύτερο, παρά την τάση των miners να εγκαταλείψουν τις επενδύσεις τους, βλέποντας τον «προύχοντα» Elon Musk, να διστάζει. Μόνο που αυτή τη φορά, το παιχνίδι «χοντραίνει» και στο «γαϊτανάκι» προστίθεται έστω και έμμεσα, το όνομα του Bezos.

Με την εμπλοκή της Amazon στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, Bitcoin και ορισμένα ακόμα «ξαδερφάκια» τύπου Ethereum είδαν την τιμή τους να ανεβαίνουν, βάζοντας «φωτιά» στον καπνό που είχε ξεκινήσει ήδη ο Musk με την Wood. Ωστόσο όπως απεδείχθη, η εμπλοκή του άσπονδου αντιπάλου του ιδρυτή των Tesla και Space X ήταν ιδιαίτερα ισχυρό στην παρακίνηση του κοινού και πλέον μένει να δούμε τι κρύβεται πίσω από την όλη η φημολογία.

Πρόκειται όντως για φήμη ή ο Bezos μέσω τρίτων θέλησε απλώς να δοκιμάσει πόσα πιάνει το όνομά του στον κόσμο των crypto; Όποια και αν είναι η αλήθεια, το κόλπο έπιασε. To Bitcoin έχει ακόμα ζωή και τρόπους να επιστρέψει πολύ δυνατότερο από το υψηλό των 65 χιλιάδων του περασμένου Απριλίου.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved