Το να κάνεις οικονομία είναι βασικό, αλλά κάθε ηλικία έχει τον δικό της κανόνα αποταμίευσης.

Το να κάνεις οικονομία δεν είναι κάτι εύκολο και σίγουρα δεν μπορούν να το κάνουν όλοι εκεί έξω. Αυτή η ζωή χρειάζεται οικονομία και ταπεινότητα για να μπορέσει κανείς να την τιθασεύσει. Το να κάνει ένας άνδρας οικονομία δεν είναι μόνο θέμα πλούτου αλλά είναι και θέμα πειθαρχίας.  

 

 

Πόσες φορές έχεις κοιτάξει τον λογαριασμό της τράπεζάς σου, νιώθοντας αγχωμένος πως «κάτι δεν πάει καλά»; Μπορεί τα χρήματα, που έχεις μέσα, να σου φαίνεται λίγα ή πολλά, ανάλογα με τις ανάγκες σου ή τους στόχους σου. Εννιά στις δέκα φορές, βέβαια, συμβαίνει το πρώτο.

 

 
 

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία 10-12 χρόνια, η λέξη «αποταμίευση» βγήκε από πολλά λεξιλόγια. Η νέα γενιά δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να βάλει κάποια χρήματα στην άκρη, όπως έκαναν οι μεγαλύτεροι, μιας και τα έξοδα «τρέχουν», ενώ τα έσοδα μειώνονται.

 

 
 

Αν μπορούμε, όμως, να πούμε ότι έχει κάνει κάτι καλό η πανδημία είναι πως έκανε κάποιους να μείνουν περισσότερο σπίτι, κρατώντας μερικά χρήματα για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους στο μέλλον, όπως ταξίδια ή νέα επιχειρηματικά πρότζετ.

Και φτάνουμε τώρα σε ένα βασικό ερώτημα, το οποίο δεν έχει μία συγκεκριμένη απάντηση. «Πόσα χρήματα πρέπει να έχω αποταμιεύσει στα 30, στα 40 ή στα 50 μου;». Αν και μιλάμε για μια καθαρά προσωπική υπόθεση, το περιοδικό TIME προσπάθησε με τη βοήθεια κάποιων ειδικών γύρω από τα χρηματοοικονομικά, να δώσει μια απάντηση.

Διάβασε παρακάτω πώς θα κάνεις την σωστή αποταμίευση που χρειάζεται ένας άνδρας:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved