Η αυτοσχέδια ατάκα του Harrison Ford, έκανε μάγκα τον George Lucas και έξαλλη την Carrie Fisher. Πάνω από όλα όμως άφησε ιστορία.

Κάθε φορά που ένας κινηματογραφικός χαρακτήρας λέει "σ' αγαπώ" σε κάποιον, η απάντηση είναι συνήθως "Κι εγώ σ' αγαπώ". Είναι σχεδόν αναμενόμενο, οπότε φυσικά αυτό σκόπευε ο George Lucas για τον Han και τη Leia στο Star Wars: The Empire Strikes Back. Ακούγεται σωστό, έτσι δεν είναι; Σίγουρα, αλλά τελικά δεν ήταν αυτό που έγινε στην ταινία. Πολύ θα το θέλαμε αλλά μάλλον ευτυχώς που έγινε έτσι γιατί αλλιώς δεν θα έμενε στην ιστορία.

 

Γιατί είναι πολύ σημαντικό αυτό το «σ’ αγαπώ» και η αντίδραση του Ford

Η δεύτερη ταινία Star Wars κατέληξε να ανατρέψει αυτό το σενάριο (του φυσιολογικού «σ’ αγαπώ»), δίνοντάς μας μια ανατροπή των προσδοκιών που δεν είναι μόνο η καλύτερη σκηνή στην ταινία είναι πιθανώς η καλύτερη σκηνή σε οποιαδήποτε ταινία Star Wars. Μία σκηνή που κανείς δεν περιμένει αυτό που θα δει.

 

 
 

Όλοι μας είχαμε πάρει χαμπάρι κατά τη διάρκεια της ταινίας πως κάτι παίζει μεταξύ της πριγκίπισσάς και του Han. Ο σκηνοθέτης το χτίζει πολύ ωραία, κάπου εκεί όμως έρχεται ο ίδιος ο Han για να το…αλλάξει.

 

Τι ακριβώς έγινε όμως;

Σε αυτό το σημείο, ο Han Solο (Harrison Ford) και η πριγκίπισσα Leia (Carrie Fisher) παίζουν, φλερτάρουν και πραγματικά ξεσπάνε τα νεύρα τους ο ένας στον άλλο σε ένα όχι και τόσο διακριτικό ερωτικό ειδύλλιο. Μοιράστηκαν ένα φιλί και όλα μοιάζουν είναι αρκετά χαλαρά... αλλά αυτό είναι πριν πέσουν στα νύχια του Darth Vader. Τα πράγματα σκοτεινιάζουν, σοβαρεύουν και το διακύβευμα αυξάνεται. Αυτό που κάποτε ήταν ένα εριστικό φλερτ δίνει τη θέση του σε πραγματικά συναισθήματα. Έλα όμως που ο Han Solo το γειώνει εντελώς το πράγμα και μας αφήνει άφωνους με την αντίδραση του.

 

 

Που βρίσκεται το πρόβλημα σε αυτό το ερωτικό ειδύλλιο;

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ο Han Solo είναι γενικά κρύος. Τα πάει καλά με το φλερτ στο χαλαρό όταν όλα είναι άνετα, αλλά όταν τα πράγματα ξεκινούν να σοβαρεύουν, δεν πρόκειται να απογοητεύσει την παγωμάρα του. Έχει πληγωθεί συναισθηματικά και ρομαντικά, έχει κάνει το ίδιο με τη σειρά του σε άλλους και δεν πρόκειται να πει τη λέξη που ξεκινάει από «L» σε κανέναν.

 

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για την απάντηση του Han;

Στην ουσία όλα είναι θέμα χρημάτων και συμβολαίου. Από τους σεναριογράφους κανονικά ο Han έπρεπε να απαντήσει στην πριγκίπισσα όταν του λέει «Σ’ αγαπώ», «Να το θυμάσαι αυτό γιατί θα γυρίσω», έλα όμως που πίσω από τις κάμερες παιζόταν ένα άλλο παιχνίδι. Ο Harrison Ford δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο για την τρίτη ταινία της τριλογίας κι έτσι ο George Lucas φοβόταν πως θα τους αφήσει στα κρύα του λουτρού, οπότε αποφάσισε να τον παγώσει έτσι ώστε να είναι εξασφαλισμένος για την τρίτη ταινία σε περίπτωση που δεν έπαιζε τελικά.

 

 
 

Κι όμως τελικά η φράση του Han άφησε ιστορία

Δεν ξέρω τι λέει η παράδοση για το τι πρέπει να απαντάει κανείς όταν κάποιος του λέει «σ’ αγαπώ», σίγουρα όμως η απάντηση του Han, «Ι know», είναι η φράση που όλοι οι φανς θυμούνται από την ταινία. Αυτό είναι κάτι που έχει μείνει στο μυαλό μας για πάντα.

Το αστείο είναι πως ο Ford είχε σοβαρή κόντρα με τον Lucas γι’ αυτή τη σκηνή. Ο Lucas επέμενε να μην πει απλά ένα ξερό «I know», ενώ ο Ford υποστήριζε πως το κοινό θα ξετρελαινόταν με αυτή την απλή φράση. Και φυσικά ο Ford είχε απόλυτο δίκιο.

Και κάπως έτσι έμεινε στην ιστορία η πιο «κρύα» απάντηση στο «σ’ αγαπώ» της πριγκίπισσας Leia.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved