Πώς θα σου φαινόταν ο Leonardo DiCaprio ως Spider-Man;

Πριν χρόνια έμοιαζε αρκετά πιθανό με σκηνοθέτη τον James Cameron. Ο κινηματογράφος δεν ήταν έτοιμος όμως ακόμα.

Καλά καλά δεν έχουμε χωνέψει ακόμα ότι στο Spider-Man: No Way Home έσκασαν ταυτόχρονα «μύτη» Tom Holland, Tobey Maguire και Andrew Garfield, σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσε να χωρέσει και άλλος ένας Spider-Man αν ο κόσμος ήταν έτοιμος νωρίτερα για τους superheroes. Διότι πριν καμιά 20ετία μονάχα ο Batman του Michael Keaton και ο Superman του Christopher Reeve μπορούσαν να σταθούν με αξιώσεις και όποια άλλη προσπάθεια γινόταν έπεφτε στο κενό.

Πώς θα ήταν η Justice League με Keaton και Reeve;

Διότι κακά τα ψέματα προσπάθειες γίνονταν αλλά λόγω της τεχνολογίας και της cult μορφής των action ταινιών, καμία εξ αυτών δεν είχε μεγάλη τύχη με το κοινό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ταινίες Steel, Judge Dredd και Spawn που όχι μόνο δεν ακούμπησαν αλλά έχουν ήδη ξεχαστεί από τον κόσμο.

 

Παράλληλα μην ξεχνάμε το πόσο απαράδεκτα ήταν τα Batman μετά τον Tim Burton.

Ο Cameron είχε μια ιδέα πριν γυρίσει τον Τιτανικό

Για τον James Cameron, τον άνθρωπο πίσω από το Avatar και τον Τιτανικό, δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Τα κατορθώματά του στην  έβδομη τέχνη τα λένε όλα και σίγουρα το ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει με το σύμπαν των γαλάζιων πλασμάτων που μας πλάσαραν με τον καλύτερο τον 3D κόσμο αλλά και τον Sam Worthington, λέει πολλά.

Παρόλα αυτά η ιστορία ενδεχομένως να γραφόταν εντελώς διαφορετικά για τον ίδιο αλλά και για έναν άλλο ηθοποιό, ο οποίος το 1997 μπήκε στις καρδιές των γυναικών και η θυσία του μέσα στα παγωμένα νερά του ωκεανού προκάλεσε άπειρα δάκρυα. Μιλάμε προφανώς για τον Leonardo DiCaprio ο οποίος ενδεχομένως να είχε παρουσιαστεί στο κοινό ως Peter Parker και όχι ως Jack Dawson.

O James Cameron λοιπόν πριν τα γυρίσματα του Τιτανικού ανέφερε πως ήθελε να αναλάβει το franchise του Spider-Man αναφέροντας μάλιστα πως είναι η καλύτερη ταινία που δεν έκανε ποτέ.

 

 

Ουσιαστικά ο Cameron θα εστίαζε στη ζωή του νεαρού Peter Parker που από ένα τσίμπημα της αράχνης θα μετατρεπόταν στον ήρωα που όλοι γνωρίζουμε, δίνοντας ουσιαστικά, όπως αναφέρει, «μια μεταφορά για την εφηβεία, για τις αλλαγές στο σώμα, τις κοινωνικές ανησυχίες, τις προσδοκίες της κοινωνίας, τις σχέσης με το φύλο που σε ελκύει και όλα αυτά».

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα δηλώνει, είχε έτοιμο το σενάριο το οποίο μάλιστα άγγιζε τα επίπεδα του «Batman Returns» του Burton, το οποίο σάρωνε εκείνη την εποχή, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να πάρει τα δικαιώματα από τη Marvel ή να πείσει τα στούντιο που συνεργαζόταν για το όραμά του.

Κάποιοι «θεούληδες» πάντως έφτιαξαν το δικό τους τρέιλερ σε έκδοση DiCaprio και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, με το cast να περιέχει Michael Biehn και Lance Henriksen ως Elektro.

 

 

Αναμφίβολα, ένα project όπως ο Spider-Man που χρειάζεται άπειρη τεχνολογία αλλά και οι υπόλοιπες υπερηρωικές μπαρούφες της εποχής σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους, με τον Cameron να χάνει για πάντα την ευκαιρία να μετατραπεί στον τύπο που έφερε πρώτος την εξέλιξη, την αλλαγή νοοτροπίας και αντιμετώπισης στις ιστορίες των superheroes.

Ρίχνοντας μέχρι σήμερα μια ματιά στο δικό του ρεπερτόριο αλλά και εκείνο του DiCaprio μάλλον αυτή η αναποδιά έκανε σε αμφότερους καλό, ωστόσο όπως αναφέρει ο ίδιος ο Cameron, το δικό του Spider-Man παραμένει «η καλύτερη ταινία που δεν κατάφερα να κάνω».

Ίσως αν είχαμε σήμερα το Spider-Man του Cameron να μην είχαμε μάθει ποτέ ποιος είναι ο Jack Dawson, ούτε καν τις ταινίες του Sam Raimi που αποτέλεσαν τις ταινίες σταθμούς για την μόνιμη εγκατάσταση των υπερηρώων στο Hollywood.

 

Sam Raimi Spider-Man Trilogy Tribute


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved