Fatherhood: Αυτά είναι μερικά σημαντικά survival tips για ένα νέο πατέρα

Μπορεί να μην είσαι έτοιμος αλλά σίγουρα θα γίνεις πολύ σύντομα.

Η πατρότητα είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό ενός άντρα, όταν ακόμα είναι παιδάκι. Αυτό είναι που λέμε το ένστικτο του πατέρα και λειτουργεί πάντα μέσα στον άνδρα.

Είτε υποσυνείδητα είτε ενσυνείδητα, όλοι μας έχουμε σκεφτεί πώς θα ήταν να είχαμε οικογένεια και να μεγαλώναμε ένα παιδί (ή και περισσότερα). Σίγουρα έχουμε κάνει αυτή τη σκέψη κάποια στιγμή στη ζωή μας, μπορεί και παραπάνω από μία φορές.

Από μικροί, ειδικά τα αγόρια, έχουμε ως πρότυπο τον πατέρα μας και θέλουμε να γίνουμε σαν κι αυτόν. Κάποιοι θέλουν περισσότερο και κάποιοι άλλοι λιγότερο, σίγουρα όμως όλοι κάποτε σκέφτονται να γίνουν πατεράδες.

Μερικά tips για νέους πατεράδες θα βρεις εδώ:

 

 

Μεγαλώνοντας, μέσα από παιχνίδια με άλλα παιδάκια, υποδυόμαστε τους ενήλικες άντρες που έχουν οικογένεια και όσο τα χρόνια περνούν η ιδέα του να αποκτήσουμε τη δική μας οικογένεια ζυμώνεται στο μυαλό μας. Δεν είναι κάτι παράξενο να σκέφτεσαι πως θέλεις να γίνεις πατέρας, είναι κάτι το φυσιολογικό να συμβαίνει. Πρέπει όμως να είσαι προετοιμασμένος για την πατρότητα.

 

 
 

Το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει ένας άντρας οικογένεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν ορίζεται έτσι εύκολα. Σίγουρα όμως ο άντρας πρέπει να γνωρίζει καλά όταν έρθει εκείνη η ώρα τι να κάνει.

 

 
 

Μέσα από συζητήσεις αλλά και παρατηρώντας τον περίγυρο μου διαπίστωσα πως το τελευταίο πράγμα που ορίζει εάν ένας άντρας είναι καλός πατέρας, είναι ο χρόνος. Και σίγουρα το πόσο ενημερωμένος είναι για όλα τα ιατρικά και ψυχολογικά θέματα που αφορούν το παιδί του.

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που συνθέτουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του κάθε πατέρα. Όλοι μας όμως πρέπει να μάθουμε τα βασικά.

Δες εδώ τι πρέπει να ξέρεις αν είσαι νέος πατέρας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved