Όσα δεν σου είπε ποτέ ο πατέρας σου για το grooming

4 κανόνες που δείχνουν πως τα πράγματα άλλαξαν αρκετά.

Μπορεί ο πατέρας σου να μεγάλωσε με το grooming του Cary Grant και του Marlon Brando. Και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Τα πράγματα ωστόσο αλλάζουν γιατί αλλάζουν και οι ανάγκες του σύγχρονου άντρα. Μικρά μυστικά του grooming που ο κόσμος δεν είχε τότε αντιληφθεί, αποτελούν πλέον κανόνα.

Διάβασε παρακάτω 4 απλά πράγματα για το grooming που δεν σου έμαθε ο πατέρας σου – και που δεν είναι αργά να τα δείξεις εσύ σε εκείνον.

 

 

Δεν κάνουν όλα τα ξυραφάκια σε όλους

Πλέον, στον 21ο αιώνα όπου τίποτα δεν είναι τυχαίο και που η επιστήμη επεξηγεί τα πιο περίεργα, έχουμε καταλήξει πως δεν έχουμε όλοι το ίδιο δέρμα. Ό,τι και αν βάλεις επάνω για να το κάνεις πιο φιλικό στη λεπίδα, δεν θα γλιτώσεις από λεπίδες και ερεθισμούς. Αυτό, ο πατέρας σου το αντιμετώπιζε σαν κάτι φυσιολογικό. Εκτός όμως από τα gel ή τους αφρούς και τις pre-shave κρέμες, πρέπει πλέον να επενδύεις στο καλύτερο ξυραφάκι που θα σεβαστεί το δέρμα σου.

 

Το manscaping δεν είναι ταμπού – είναι υγιεινή

Γιατί αν έβλεπες με ένα μικροσκόπιο τι ακριβώς μπορεί να κάτσει πάνω στην τρίχα σου, δεν θα άφηνες καμία από αυτές στο σώμα σου. Το manscaping κάνει καλό. Μειώνει τον ιδρώτα που εκκρίνει το δέρμα, κρατάει τους πόρους καθαρούς και κάνει καλύτερη την επαφή με την σύντροφό σου. Οπότε καλώς θαύμαζε το στέρνο του Sean Connery στα James Bond, αλλά οι καιροί αλλάζουν.  

 

captain vidal pan s labyrinth 2006

 

Η ενυδατική κάνει καλό

Μπορεί κάποτε να έβλεπε την μητέρα σου και να αναρωτιόταν γιατί ακριβώς οι γυναίκες βάζουν 100 πράγματα πάνω τους. Και εν μέρει ίσως να είχε δίκιο. Όμως η ενυδατική δεν κοιτάει φύλο. Κοιτάζει δέρμα και τις ανάγκες που έχει αυτό. Βοηθάει το σώμα να κρατήσει τα φυσικά του υγρά χωρίς να γίνεται ξηρό και άγριο, κάτι που γίνεται τόσο όταν περπατάς όσο και όταν κάνεις μπάνιο.

 

Το καθημερινό λούσιμο δεν βοηθάει

Ίσα ίσα που καταστρέφει τα φυσικά έλαια που εκκρίνει το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ξηροδερμία από εκείνη που περίμενες – πόσο μάλλον όταν δεν προτιμάς ένα προσεγμένο σαμπουάν. Αν ωστόσο δεν μπορείς να μην σαπουνίζεσαι, δώσε βάση στην μαλακτική μαλλιών για να μετριάσεις την ξηροδερμία της τρίχας και του κεφαλιού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved