Ο Homo Nesher Ramla ίσως να είναι τελικά ο πατέρας όλων μας

Ανακαλύφθηκε νέο είδος Νεάντερταλ, πιθανός πρόγονος των Ευρωπαίων.

 

Η επιστήμη προχωράει και τώρα ήρθε στο φως κάτι πολύ σημαντικό για τις ζωές μας σαν ανθρώπινα πλάσματα, την ιστορία μας και την καταγωγή μας. Ενδιαφέρει περισσότερο εμάς του Ευρωπαίους.

 

 

Ερευνητές στο Ισραήλ εντόπισαν έναν άγνωστο έως τώρα πρόγονο των Νεάντερταλ, που ονόμασαν Nesher Ramla Homo, ο οποίος ζούσε για πολύ καιρό στη Μέση Ανατολή παράλληλα με το δικό μας είδος, τον Homo sapiens, πριν 120.000 έως 140.000 χρόνια και ίσως είχε έλθει σε επιμιξία μαζί του και σε ανταλλαγή γνώσεων.

 

 

 

Αυτό το εύρημα είναι ένας θησαυρός για την ανθρωπολογία, τόσο μεγάλος που ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι.

Βασιζόμενοι στην ανακάλυψη τους, οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι οι Νεάντερταλ έλκουν την καταγωγή τους από τη Μέση Ανατολή και όχι από την Ευρώπη, όπως είναι η επικρατούσα άποψη έως τώρα. Σύμφωνα με την εκτίμηση τους, δύο τύποι Homo ζούσαν πλάι-πλάι στην περιοχή για περισσότερα από 100.000 χρόνια (μεταξύ περίπου του 200.000 και του 100.000 π.Χ.): οι παλαιότεροι Nesher Ramla (που είχαν παρουσία ήδη πριν 400.000 χρόνια) και οι νεότεροι Homo sapiens που έφθασαν 200.000 χρόνια μετά.

 

 

Τελικά όλοι μας είμαστε κατά ένα τρόπο Ασιάτες. Αυτό είναι τρομερό για τα δεδομένα της ανθρωπολογίας μέχρι σήμερα διότι φέρνει τα πάνω κάτω στην ιστορία του ανθρώπου της Ευρώπης.

Δες εδώ για να μάθεις το πιο σημαντικό της ανακάλυψης αυτής στο Ισραήλ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved