Πατέρας αγοράζει ice cream truck στα παιδιά του που έχουν Σύνδρομο Down

Για να τους δώσει δουλειά να ζήσουν. Ποιος πατέρας το κάνει πλέον αυτό;

Αν υπάρχει ένας πατέρας που πραγματικά εμπνέει όλους εμάς εκεί έξω που θα θέλαμε κάποτε να αποκτήσουμε παιδιά είναι αυτός εδώ.

Ένας μπαμπάς έδωσε στα δύο παιδιά του με σύνδρομο Down τις ευκαιρίες εργασίας που φοβόταν ότι δεν θα είχαν ποτέ, αφού αγόρασε ένα φορτηγό με παγωτό για να δουλέψουν.

 

 

Πόσο μας εμπνέει κάτι τέτοιο; Ποιος πατέρας το κάνει αυτό στην καθημερινότητα μας; Ακούγεται κάτι παραπάνω από θαυμάσιο. Όταν τα παιδιά σου χρειάζονται βοήθεια φυσικά και ένας πατέρας θα είναι πάντα εκεί. Ο συγκεκριμένος όμως όχι απλά είναι εκεί όταν τα παιδιά του τον χρειάζονται αλλά μερίμνησε για το μέλλον τους λόγω του ειδικού τους προβλήματος.

Ο Τζο Γουέγκενερ και η οικογένειά του έχουν συνεργαστεί για να φτιάξουν παγωτά στους γείτονές τους στο Loveland του Οχάιο, έχοντας ήδη πουλήσει χιλιάδες «κεράσματα» σε ντόπιους μέχρι τώρα.

 

 
 

Ο ίδιος τους μαθαίνει τη δουλειά και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μάθει στα παιδιά του κάτι χρήσιμο έτσι ώστε να μπορέσουν να ζήσουν στο μέλλον όταν ο ίδιος δεν θα είναι πλέον εκεί.

Είναι πατέρας 10 παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της κόρης Μαίρη Κέιτ, 21 ετών και του γιου Τζος, 18 ετών, οι οποίοι και οι δύο έχουν σύνδρομο Down.

Ακούγεται φοβερά δύσκολο να έχει κανείς δέκα παιδιά αλλά ο άνθρωπος αυτός είναι κάτι παραπάνω από ήρωας. Ποιος φυσιολογικός πατέρας κάνει κάτι τέτοιο στις μέρες μας;

Ο Τζο ήθελε όχι μόνο να τους παρέχει θέσεις εργασίας, αλλά και να τους βοηθήσει να μάθουν για σημαντικές πτυχές όπως χρηματοδότηση, επικοινωνία, κοινωνικές δεξιότητες και εξυπηρέτηση πελατών.

Αυτός ο πατέρας φαίνεται καθαρά πως νοιάζεται για το πραγματικό συμφέρον των παιδιών του αλλά την ίδια στιγμή είναι άπειρα αισιόδοξος για το μέλλον τους και συνεισφέρει έμπρακτα για να το πετύχουν.

 

 
 

Η επιχείρηση ονομάζεται «Special Neat Treats», ένα όνομα που ονειρεύτηκε η σύζυγός του Freida ως «νεύμα στην κοινότητα των ειδικών αναγκών».

Το φορτηγό και η επιχείρηση με τα παγωτά είναι μία αρχή για αυτά τα παιδιά που σε κανονικές συνθήκες δεν έχουν πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες.

Μιλώντας στον Αμερικάνικο τύπο, ο Joe είπε: «Ξεκίνησε ως ιδέα να πουλήσουμε παγωτό. Τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό.»

Ελπίζει να καταφέρει μαζί με τα παιδιά του να χτίσει μία επιχείρηση από το μηδέν για το μέλλον τους.

Είπε ότι όταν οι άνθρωποι ρώτησαν την κόρη του τι ήθελε να κάνει, εκείνη πάντα απαντούσε: «Θέλω να δουλέψω μαζί με τον πατέρα».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η επιχείρηση θα αναφέρετε κυρίως για παιδιά και κόσμο με ειδικές ανάγκες και προβλήματα επικοινωνίας.

Ο Τζο και τα παιδιά του έχουν πουλήσει τώρα σχεδόν 5.000 γλυκά, βοηθώντας τη Μαίρη Κέιτ και τον Τζος να μάθουν για τις επιχειρήσεις στην πορεία.

Δες εδώ πως μοιάζει το φορτηγό παγωτού της οικογένειας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved