Κι όμως ο περισσότερος κόσμος δεν το γνωρίζει.

Πολλές φορές τα τρόφιμα που βάζουμε μέσα μας επηρεάζουν πολύ την ψυχική μας υγεία και όχι μόνο την σωματική. Πρέπει να δίνουμε λίγο παραπάνω σημασία στο τι τρώμε γιατί οι τροφές είναι κάτι πολύ σημαντικό στις ζωές μας, πέρα από την επιβίωση μας.

Μία μεγάλης κλίμακας ανάλυση ανθρώπων που καταναλώνουν μανιτάρια δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders και δείχνει πως αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης

 

 
 

Η συσχέτιση τους όμως είναι ακόμα μυστήριο και προς το παρόν οι συντάκτες λένε ότι τα δεδομένα θα πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή.

 

 

 

Η παρούσα έρευνα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μελέτες παρατήρησης σχετικά με την κατανάλωση μανιταριών και την κατάθλιψη ενώ περιλαμβάνει δεδομένα διατροφής και ψυχικής υγείας περισσότερων από 24.000 ενηλίκων από τις ΗΠΑ από το 2005 έως το 2016.

 

 
 

Στα ευρήματα δεν δόθηκε έμφαση στα διαφορετικά είδη μανιταριών αλλά συμβάδισαν με κάποιες μικρές κλινικές δοκιμές για το μανιτάρι Hericium erinaceus που έχει βρεθεί πως η κατανάλωσή του σχετίζεται με τη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους.

Δες εδώ μερικά από τα σημαντικά οφέλη των μανιταριών:

 

 

«Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να προστεθεί στην ολοένα και αυξανόμενη λίστα με τα οφέλη από την κατανάλωση μανιταριών», λέει ο ειδικός σε θέματα Δημόσιας Υγείας Joshua Muscat από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved