Τι χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι στην τουαλέτα πριν την ανακάλυψη του χαρτιού υγείας;

Κι όμως η απάντηση ίσως να σου φαίνεται απίστευτη.

Το να ζεις στην αρχαιότητα ήθελε και κάποια παραπάνω φαντασία απ’ ότι τώρα τελικά. Δεν ήταν εύκολη η ζωή για τους αρχαίους όταν δεν είχαν όλα αυτά που έχουμε εμείς σήμερα. Τόσες ευκολίες δεν μπορούσαν καν να τις διανοηθούν εκείνοι οι άνθρωποι.

 

 

Στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, τα ράφια των καταστημάτων άδειασαν γρήγορα από χαρτί τουαλέτας, αποκαλύπτοντας τον εξέχοντα ρόλου του προϊόντος αυτού στη σύγχρονη κοινωνία. Οι αρχαίοι σίγουρα είχαν πανδημίες αλλά σίγουρα δεν είχαν και χαρτί τουαλέτας.

 

 
 

Ωστόσο, παρά τη μαζική χρήση του, είναι σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη. Πριν από την μαζική παραγωγή του από τα μέσα του 1800, οι άνθρωποι βασίζονταν σε λιγότερο πολυτελείς τρόπους για να σκουπιστούν. Το History Channel τους περιγράφει. Και μάλιστα με λεπτομέρεια…εμείς είμασταν περίεργοι πάντως να μάθουμε τι κάνανε.

Σε όλες τις ιστορικές περιόδους οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν διάφορα φυσικά υλικά και εργαλεία για τον καθαρισμό τους στην τουαλέτα. Οι άνθρωποι ήταν πάντοτε εφευρετικοί κι αυτό το αποδεικνύει η ιστορία.

 

 
 

Στα αρχαία χρόνια, το σκούπισμα με βότσαλα και άλλα φυσικά υλικά και το ξέπλυμα με νερό ή χιόνι ήταν ο κανόνας. Ορισμένοι πολιτισμοί προτιμούσαν κοχύλια και γούνες ζώων. Ακούγεται αστείο τώρα έτσι δεν είναι;

πηγή

Δες εδώ για να μάθεις τι άλλο κάνανε οι αρχαίοι λόγω έλλειψης χαρτιού τουαλέτας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved