Μόνο αυτό το λαχανικό μπορεί να σου δυναμώσει πραγματικά τη μνήμη

Την ίδια στιγμή είναι και αντικαρκινικό.

Το κουνουπίδι, είναι μονοετές ή διετές φυτό της οικογένειας των Σταυρανθών του γένους Βράσσικα (Brassica oleracea var., italica), με καταγωγή από χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, υπάγεται κι αυτό στην οικογένεια των Cruciferae ενώ ανήκει στην ίδια οικογένεια λαχανικών με το λάχανο και το μπρόκολο.Καλλιεργείται κυρίως στις περιοχές της Μεσογείου, και στις παραθαλάσσιες περιοχές του Ατλαντικού ωκεανού για την ανθοκεφαλή του.

 

 

Παρέχει αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά που προστατεύουν από τον καρκίνο, φυτικές ίνες που ενισχύουν την πέψη και την απώλεια βάρους, χολίνη που είναι απαραίτητη για τη μάθηση και τη μνήμη και πολλά ακόμα συστατικά που είναι σημαντική για την καλή υγεία και σωστή λειτουργία του οργανισμού.

 

 
 

Μια κούπα ώμο κουνουπίδι αποδίδει μόλις 25 θερμίδες και περιέχει 5 γρ υδατανθράκων ενώ καλύπτει σχεδόν το 77% της πρόσληψη βιταμίνης C που απαιτείται σε έναν ενήλικα, το 20% της ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Κ, και περίπου 10% της βιταμίνης Β6 και φολικό οξύ.Επιπλέον αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόριου και καλίου.

Το κουνουπίδι ανήκει στην κατηγορία των σταυρανθών λαχανικών και είναι φυσικά πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες της οικογένειας Β.

 

 
 

Ενισχύει και βελτιώνει την συγκέντρωση καθώς περιέχει χολίνη, απαραίτητη για την βελτιώση στην μάθηση και την μνήμη.Επιπλέον η χολίνη μετέχει στην διατήρησει της δομή της κυτταρικής μεμβράνης και την σύνθεση των νευροδιαβιβαστών.

Δες γιατί πρέπει να τρως πολύ κουνουπίδι:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved