Γιατί είσαι λυπημένος μετά το σεξ;

Έρευνα λέει πως οι περισσότεροι άνδρες είναι.

Οι άνδρες αισθάνονται λύπη διότι δεν έχουν σεξουαλικές σχέσεις με περισσότερους συντρόφους, ενώ αντιθέτως οι γυναίκες νιώθουν συχνά θλίψη για μια σεξουαλική επαφή με λάθος σύντροφο.

 

 
 

Αυτό αποδεικνύει πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας και του πανεπιστημίου UCLA της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. Η μελέτη είχε στόχο να αποδείξει ότι το συναίσθημα της θλίψης είναι μέρος της εξελικτικής διαδικασίας, όταν πρόκειται για την αναπαραγωγή.

Σεξ ή Φαγητό; Μία ολοκληρωμένη έρευνα έχει επιτέλους απάντηση

«Για τους άνδρες σε όλη την ιστορία, κάθε χαμένη ευκαιρία να κάνουν σεξ με ένα νέο σύντροφο είναι ενδεχομένως μια χαμένη ευκαιρία να αναπαράγουν, μία δαπανηρή ζημία από μια πιθανή εξελικτική προοπτική», δήλωσε ο Μάρτιν Χάσελτον καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο UCLA, ο οποίος ασχολήθηκε με τη μελέτη.

 

 
 

Αλλά έχουμε και μία άλλη μελέτη που υποστηρίζει το ίδιο…

Τώρα, νέα μελέτη με τίτλο "Postcoital Dysphoria: Prevalence and Correlates among Males" που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία υποστηρίζει επίσημα ότι και οι άντρες μπορεί να βιώσουν δυσφορία μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφανή λόγο και εξήγηση.

Αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξαν αφού συνέλεξαν τις απαντήσεις που έδωσαν 1.200 συμμετέχοντες από 78 χώρες σε online ερωτηματολόγιο. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, το 41% έχει αισθανθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του το συγκεκριμένο συναίσθημα, το 20% τον τελευταίο μήνα και το 4% το νιώθει συστηματικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved