Γιατί το πρόστυχο σεξ σε κάνει πολύ πιο έξυπνο

Κι όμως δεν τον λέμε εμείς, το λένε οι επιστήμονες.

Μετά την κυκλοφορία, τη δημοφιλία και τον παροξυσμό γύρω από το φαινόμενο των 50 Αποχρώσεων του Γκρι, το BDSM και κάθε μορφή έκφρασης φετίχ στο σεξ έχουν πάρει την πρώτη θέση στη mainstream κατανάλωση, απενεχοποιώντας ό,τι βρισκόταν μέχρι τώρα στη σκιά και θεωρούνταν ταμπού.

 

 
 

Σύμφωνα λοιπόν με μία νέα έρευνα του Psychology of Consciousness: Theory, Research and Practice, η τροποποίηση της συνείδησης που συμβαίνει όταν κάποιος υποτάσσεται στον ερωτικό του σύντροφο ή τον υποτάσσει κατά τη διάρκεια του σεξ, οδηγεί σε μία ροή που ως αποτέλεσμα έχει την αύξηση της επίγνωσης και της δημιουργικότητας.

Γιατί πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου το σεξ στη θάλασσα

 

 
 

Στη μελέτη συμμετείχαν 14 ενεργά μέλη της BDSM κοινότητας, ηλικιών από 23 μέχρι 64, οι οποίοι προσδιορίστηκαν ως εναλλασσόμενοι, που παίρνουν δηλαδή τόσο το ρόλο του κυρίαρχου (dominant) όσο και του υποταγμένου (submissive) στο σεξ.

Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να συμμετάσχουν σε διάφορες σεξουαλικές δραστηριότητες, ελαφριές μέχρι και προχωρημένες, όπως το να ακουμπήσουν ελαφρά τον άλλο ή να κάνουν bondage.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved