Έτσι γυμνάζονται οι πιλότοι της Formula 1

Ο Daniel Ricciardo σου δείχνει το δρόμο.

Τους βλέπεις μέσα στο μονοθέσιο και σκέφτεσαι: «Σιγά, μόνο γκάζι-φρένο και τιμόνι έχουν να προσέξουν». Όσο και αν ξαφνιάζει αυτό, είναι πολλοί που δεν ξέρουν τι γυμναστική απαιτείται για να είσαι πιλότος της Formula 1 πέραν των οδηγικών ικανοτήτων. Μόνο και μόνο οι άπειροι κραδασμοί που δέχεται το σώμα, σε βγάζουν από το μονοθέσιο 1300-2000 θερμίδες και 3 με 4 κιλά λιγότερο από ότι πριν και αυτό και μόνο επιβάλλει να είσαι άρτια γυμνασμένος, αλλιώς δεν τη βγάζεις ούτε μέχρι το πρώτο pit stop.

Ένας μέσος πιλότος το πρωί κάνει τρέξιμο ή ποδήλατο για εκγύμναση του καρδιαναπνευστικού και το απόγευμα ενδυνάμωση για τον αυχένα, την ταχύτητα και τον κορμό. Δες λοιπόν τη γυμναστική για ενδυνάμωση που ακολουθεί ο Daniel Ricciardo, πρώτος οδηγός της Red Bull Racing και ετοιμάσου. Πέφτει η καρό σημαία.

 

1. Για τον αυχένα

Οι κραδασμοί απαιτούν πολύ εκγύμναση στους κύριους μύες του σώματος. Ο πιο σημαντικός από όλους λοιπόν είναι ο αυχένας καθώς και εκ των πιο εύθραυστων. Εκτός της ενδυνάμωσης του αυχένα με τις επαναλήψεις κερδίζεις σε αντοχή ενώ προλαβαίνεις και τους τραυματισμούς.

Επαναλήψεις: 75 σε κάθε άσκηση

(όλες τις ασκήσεις μέχρι το 1ο λεπτό του βίντεο)

 

2. Για τον κορμό

Αν χρειάζεσαι μια άσκηση για τον κορμό αυτή είναι η «σανίδα». Εκεί δεν δυναμώνεις μόνο τον κορμό βέβαια αλλά όσο περνούν τα δευτερόλεπτα τόσο μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι σωστά την αναπνοή σου.

Διάρκεια:1 λεπτό | Σετ: 10 | Ξεκούραση: 30 δευτερόλεπτα

daniel

 

3. Για την ταχύτητα

Εδώ αλλάζουμε για λίγο… σπορ. Αυτό που κάνει ο Αυστραλός είναι σχοινάκι και μίνι σάκο του μποξ. Στην πρώτη άσκηση συγχρονίζει πόδια με το υπόλοιπο σώμα, ενώ με τον σάκο πετυχαίνει το ίδιο ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύεται στην ακρίβεια. Οι μπουνιές δεν πηγαίνουν όπου να 'ναι, αλλά εκτοξεύονται συγκεκριμένα και με ρυθμό.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Ricciardo (@danielricciardo) στις



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved