Bigstock Τις γάμπες και τα μάτια σου!

Τρεις απλές ασκήσεις για να κερδίσεις πόντους σε εμφάνιση και κίνηση.

Αφού δουλεύεις πόδια και δίνεις πραγματικά «πόνο» στη δημιουργία τετρακεφάλων-πέτρας, κρίμα δεν είναι να περνάς  τις γάμπες σου στο ντούκου; Αυτές είναι που θα σου δώσουν έξτρα ταχύτητα, κάποια παραπάνω αντοχή και  βεβαίως βεβαίως, μεγαλύτερα άλματα.

Άσε που το καλοκαίρι μια γυμνασμένη γάμπα χωρίς τράιμπαλ πάνω της χτυπά πολύ καλύτερα στο μάτι...

200

Είτε, λοιπόν, έχεις εκεί κάτω τρεις-τέσσερις στρώσεις μύες, είτε παίζεις σε κατηγορία «καλαμάκια από σουβλάκι», οι παρακάτω τρεις ασκήσεις είναι δεδομένο πως θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την εικόνα της γάμπας σου. Η οποία, για να μην ξεχνιόμαστε, αποτελεί το βασικό πυλώνα των ποδιών σου.

Έχουμε και λέμε:

1. Ανασηκώσεις σε step

Άσκηση: Πατάς με τις μύτες των ποδιών πάνω στο step με τη φτέρνα να είναι στον αέρα. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάζεις δύναμη στις μύτες και να φτάνεις όσο πιο ψηλά γίνεται χωρίς να «ξεκολλήσεις» από το step.
Προσοχή: Στο κατέβασμα να φέρνεις τη φτέρνα σου μέχρι το ύψος του step, όχι πιο κάτω.

calf

Επαναλήψεις: 20
Σετ: 4

2. Σχοινάκι

Άσκηση: Αλματάκια σε συνδυασμό με τις περιστροφές του σχοινιού. Το σχοινάκι είναι βέβαιο ότι εκτός από τις γάμπες σου θα τεστάρει σε μεγάλο βαθμό και τα νεύρα σου, ιδιαίτερα αν έχεις να καταπιαστείς μαζί του από εκείνο το αλησμόνητο διάλειμμα στην τρίτη δημοτικού.
Προσοχή: Φρόντισε να μην λυγίζεις γόνατα και το άλμα να γίνεται με τις μύτες των ποδιών.

Επαναλήψεις: Προσπάθησε να κάνεις ένα λεπτό συνεχόμενο κάθε φορά.
Σετ: 4

3. Τρέξιμο στην άμμο

Ίσως η καλύτερη άσκηση από όλες, μιας και το τρέξιμο στο ασταθές «δάπεδο» της παραλίας αποτελεί την καλύτερη συνεισφορά στα της γάμπας σου. Η αλήθεια είναι, μάλιστα, σε δυναμώνει και σε άλλα σημεία του σώματος, καθώς θέλοντας και μη βάζεις ολοένα και περισσότερη δύναμη. Αν βρεις δε και κάναν αμμόλοφο μπροστά σου, τίμησέ τον και θα γίνεις... Griffin!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved