6 ασκήσεις push-ups που «δεν τις βγάζουν» ούτε οι ΟΥΚάδες

ΟΚ υπερβάλλουμε, αλλά μην τις δοκιμάσεις στο σπίτι.

Δεν υπάρχει πιο ωραία άσκηση από τα push ups. Γυμνάζεις τα πάντα (χέρια, πόδια, κοιλιά, ράχη, τα πάντα σου λέω). Τελειώνεις το σετ, κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, νιώθεις πρωτοξάδελφος του Χαλκ και στο καπάκι η έξτρα αδρεναλίνη σου δημιουργεί τη δίψα  να συνεχίσεις μέχρι να μην μπορείς να πάρεις τα… χέρια σου.

Push ups βέβαια δεν είναι μόνο η αγαπημένη μας άσκηση, που σπρώχνουμε τη γη προς τα κάτω σαν τον Τσακ τον Νόρις. Υπάρχουν τόσες και άλλες τόσες παραλλαγές που πραγματικά χάνουμε το μέτρημα.

Ορισμένες βέβαια ξεπερνούν τα όρια του φυσιολογικού και φαντάζουν απίστευτα δύσκολες. Και όμως υπάρχουν άπειροι «ψυχάκηδες» που τα καταφέρνουν μια χαρά ακόμη και με τις πλέον δύσκολες εξ αυτών...

1.  Με το ένα χέρι

one hand

Ναι, χρειάζεται δύναμη αλλά δεν είναι ανάγκη να είσαι και το «Βουνό» από το Game of Thrones για να το καταφέρεις. Το μυστικό είναι στην τεχνική. Να ξέρεις πάντως πως αυτή η άσκηση είναι η πιο εύκολη από τη λίστα. Ελπίζω να μην σε αποθαρρύνω.  

 

2. Με παλαμάκι πίσω από την πλάτη

palamaki

Διάσημη άσκηση αυτή με το παλαμάκι κάτω από το στήθος κατά τη διάρκεια της ανόδου. Εξωπραγματική άσκηση αν το παλαμάκι γίνεται πίσω από την πλάτη. Πρόσεχε όμως: θέλω το παλαμάκι να ακούγεται! Μόνο τότε θα έχεις καταφέρει να κάνεις σωστά την άσκηση. Για καλό και για κακό βάλε ένα μαξιλαράκι στο πάτωμα μπροστά από τα μούτρα σου.

 

3. Του Σούπερμαν

superman

Απλή ασκησούλα, ε; Τεντώνεις χεράκια, τεντώνεις ποδαράκια και απλά ανεβαίνεις. ΑΚΥΡΟ! Αδερφέ μου σε προειδοποιώ, όσο απλή και αν φαίνεται είναι βέβαιο πως δεν θα μπορέσεις να κάνεις πάνω από δύο επαναλήψεις αν δεν έχεις προηγουμένως προπονήσει πολλούς από τους μύες σου. Για το σετ θα χρειαστείς εκτός από γυμνασμένα χέρια και σφιχτή ράχη και ισχίο. Αν δεν, απλώς άσ' το.

 

4. Κατακόρυφο

Ξέρω, έχεις ήδη αρχίσει να κουράζεσαι και μόνο που βλέπεις τα gifάκια, αλλά κάπου εδώ η λίστα γίνεται όλο και πιο extreme. Παίζεις εντελώς με το βάρος του σώματός σου και η δουλειά που κάνεις σε ώμο, στήθος και χέρια γενικότερα είναι απίστευτη. Μην μείνεις όμως πολύ ώρα ανάποδα, γιατί σε βλέπω να Ομπραντοβιτσίζεις.

 

5. Burpees

Με το κατακόρυφο ένιωσες να κτηνιάζεις όσο δεν πάει, ωστόσο -ας μην κοροϊδευόμαστε- γύμνασες μόνο το πάνω μέρος του κορμού. Με τα Burpees θα τα κάνεις όλα και κυρίως θα εκτινάξεις την εκρηκτικότητά σου. Απλά να έχεις στο νου, ότι πρέπει να κρατήσεις ρυθμό καθόλη τη διάρκεια της άσκησης.

 

6. Aztec

Δυνατό, τρελό, βάναυσο. Δυνατό και τρελό γιατί πρέπει να έχεις μούσκουλα και… παράνοια για να το κάνεις με τέτοια ένταση. Βάναυσο γιατί πρέπει να γνωρίζεις ότι με το παραμικρό λάθος, ετοιμάζεσαι για αναρρωτική από τη δουλειά σου. Άμα μπορείς να τη βγάλεις, δεν έχω κάτι άλλο να πω πέρα από ένα τίμιο «Congrats marine!».©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved