Pexels Γιατί μας φοβίζει τόσο πολύ το επεξεργασμένο κρέας;

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι είναι πραγματικά το συγκεκριμένο κρέας και μετά τι φόβο μας προκαλεί.

Στην εποχή που ζούμε η λέξη «επεξεργασμένο» βρίσκεται παντού και όχι απαραίτητα μόνο στο κρέας. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα μιλήσουμε καθαρά για το επεξεργασμένο κρέας, ποια τα προϊόντα του και τι είναι αυτό από το οποίο θέλουμε πραγματικά να φυλάξουμε την υγεία μας;

 

 

Ποια κρέατα στο σούπερ μάρκετ είναι τα επεξεργασμένα;

Ο όρος «επεξεργασμένο κρέας» αναφέρεται σε κρέας το οποίο συντηρείται με τη μέθοδο της κάπνισης, της ξήρανσης μέσω αλάτων ή παστώματος και κυρίως με την προσθήκη χημικών συντηρητικών.

Θα μας πεις «και τι δεν είναι επεξεργασμένο στην εποχή μας;» ωστόσο είναι ορισμένα κρέατα που δεν γίνεται να μην έχουν περάσει από τις παραπάνω επεξεργασίες και συνεπώς να μην είναι persona non grata για μια ισορροπημένη διατροφή. Στην συγκεκριμένη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται συνήθως τα παρακάτω φαγητά:

 

 

Ο βασικός κίνδυνος που ελλοχεύει με την κατανάλωση του επεξεργασμένου κρέατος δεν είναι άλλος από την αποθήκευση μη θρεπτικών συστατικών και την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου. Για αυτό, λοιπόν, συνιστάται να αποφεύγεται η τόσο συχνή κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισής του.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved