Έρευνα: 1 στους 3 άντρες έχει διαγνωσθεί με HPV

Άντρες, μαζευτείτε. 

Ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα για την αύξηση των κρουσμάτων στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) σε όλη την Ευρώπη. Η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή τη γενικευμένη αύξηση, σύμφωνα με νέα έρευνα. Με βάση όσα προκύπτουν από τον ΕΟΔΥ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Yγείας, υπολογίζει ότι καθημερινά μολύνονται με κάποιο ΣΜΝ περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι, οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους ασυμπτωματικοί.

Αυτός είναι ο απίθανος λόγος που οι άνδρες δεν φορούν προφυλακτικό

Ακόμη, είναι σημαντικό ότι περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έρπητα γεννητικών οργάνων. Όμως πιο ανησυχητικό στοιχείο από όλα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet», είναι η λοίμωξη από HPV στους άντρες, ειδικότερα στις ηλικίες 25 – 29 ετών. Βάσει των στοιχείων, 1 στους 3 άντρες άνω των 15 ετών έχει προσβληθεί από τουλάχιστον έναν τύπο HPV και 1 στους 5 με έναν ή περισσότερους τύπους HPV υψηλού κινδύνου για καρκινογένεση.

«Η μόλυνση από HPV με τύπους HPV υψηλού κινδύνου μπορεί να προκαλέσει κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και καρκίνο του στόματος, του πέους και του πρωκτού στους άνδρες. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες για πρόληψη της λοίμωξης από τον ιό HPV και μείωση της συχνότητας των ασθενειών που σχετίζονται με τον HPV τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες», σημείωσε η Διευθύντρια των Παγκόσμιων Προγραμμάτων HIV, Ηπατίτιδας και Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Λοιμώξεων του ΠΟΥ, Δρ. Μεγκ Ντόχερτι.

Αναφορικά με τη χώρα μας, στο διάστημα 2020 – 2022 έχει καταγραφεί στην Ελλάδα αύξηση 113,36% στα κρούσματα πρώιμης σύφιλης και 120,73% στα κρούσματα γονόρροιας. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε πως η απόλαυση συνδέεται με ασφάλεια. Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, η προφύλαξη στο σεξ και οι εξετάσεις έχουν ζωτική σημασία.

Γιατί πολλοί άντρες δεν χρησιμοποιούν προφύλαξη;

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved